Athene met kinderen, is dat eigenlijk wel leuk? Als moeder van twee jonge kinderen kan ik deze vraag met een volmondige “ja” beantwoorden. Grieken zijn dol op kinderen en dat merk je. Restaurants zijn bijna allemaal kindvriendelijk en goed uitgerust met kinderstoelen. Boze blikken wanneer je kind knoeit, speelt of te veel lawaai maakt, hoef je hier ook niet te verwachten. Er zijn volop activiteiten te vinden die interessant zijn voor kinderen; archeologische sites, maar ook kindvriendelijke musea, mooie parken, speeltuinen, theaters en stranden. Reis je met kleine kinderen? Denk dan aan een goede draagzak, Athene is namelijk niet op alle plekken buggyvriendelijk.

Kindvriendelijke activiteiten

Nationale tuinen

Deze voormalige Koninklijke Tuinen liggen in het hartje van de stad, net naast het parlementsgebouw. Je vindt hier een kleine kinderboerderij, een vijver met schildpadden, een kinderbibliotheek, open plekken om te picknicken en een fantastische speeltuin.

De Akropolis

Wanneer je in Athene bent mag een bezoek aan de Akropolis natuurlijk niet ontbreken. Kinderen vinden het vaak ontzettend leuk om te klimmen en klauteren tussen de ruïnes. Er is genoeg te zien, je kunt lekker rondrennen en je hebt een fantastisch uitzicht over de stad. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er een heel leuk boekje met een speurtocht op en rond de Akropolis. De Griekse godin Athene wijst je met deze speurtocht de weg door Athene.

Escape tour in de buitenlucht

Met onze citygame heb je geen last meer van tieners die achter je aansjokken. Door het uitvoeren van de opdrachten ontdek je de stad op een unieke manier. Met elk goed antwoord krijg je een nieuwe aanwijzing die naar de geheime uitgang leidt. Ook leuk om in groepsverband te spelen en tegen elkaar te strijden!

Het Stavros Niarchos park

Dit uitgestrekte park grenst aan het gelijknamige culturele centrum, waar je kunt genieten van een ontspannen koffiemoment terwijl de kinderen zich vermaken in een van de speeltuinen of bij de fontein, vooral tijdens zonnige dagen. Vanaf het dak van het cultureel centrum geniet je van een adembenemend uitzicht over Athene en kun je zelfs de eilanden waarnemen met behulp van de verrekijkers voor het optimale zicht. Gelegen in nauwe nabijheid van de kust, biedt het park de mogelijkheid om een aangename wandeling te maken of te fietsen naar het strand. Interessant genoeg is er een fietspad dat vanuit het centrum rechtstreeks naar de Stavros Niarchos Foundation leidt.

Kinderen op bezoek in het Akropolismuseum in Athene

Fietsen door de stad met een Nederlandstalige tourleider

De fietstour van Let’s Meet in Athens zijn uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. In drie uur tijd fiets je met een enthousiaste Nederlandse tourleider langs de leukste en meest interessante plekjes van de stad. De tourleider zorgt ervoor dat het geen minuut saai is doordat hij op een interessante en kindvriendelijke manier over de stad vertelt. Fiets je liever niet in een grote groep met de kinderen? Boek dan onze privétour alleen voor je eigen gezin.

Bezoek het Museum of Illusions

Vlakbij het Monastirakiplein bevindt zich het Museum of Illusions, waar de realiteit voortdurend vervormd wordt. Betreed de omgekeerde kamer en trotseer de zwaartekracht, of krimp tot miniatuurformaat. In dit museum is het toegestaan om foto’s te maken, dus zorg ervoor dat je een kwaliteitscamera bij je hebt om de meest indrukwekkende momenten vast te leggen!

Een leuke groepsfoto van onze tourleiders bij de Romeinse agora met op de achtergrond de Akropolis

De handigste reisgids

Athene is een ontzettend verrassende stad en heeft alle ingrediënten in huis voor een fantastische stedentrip. Naast de overblijfselen van de eeuwenoude geschiedenis die de stad rijk is, kan je genieten van de Griekse keuken of relaxen op het strand. Athene kent ontelbaar veel heuvels, rooftopbars met een adembenemend uitzicht, restaurants, gezellige pleintjes ... De stad heeft zó veel te bieden dat we voor jullie een eigen reisgids hebben samengesteld. Hierin hebben we alles verzameld wat we zelf zouden willen weten. Bij het lezen zul je meteen begrijpen waarom wij verliefd zijn geworden op deze fantastische stad.

  • Lokale expertise
  • Personal touch
  • Handig E-bookformaat
Bestel de reisgids