Het festival

Als je honger hebt en in mei in Athene bent, is het Athens Street Food Festival een must-see, of beter gezegd, een must-taste. Een plek waar talloze keukens en mensen van over de hele wereld samenkomen om dat ene speciale ding te delen waar we allemaal van houden: eten!

Gedurende de hele maand mei wordt het oude treinstation in de wijk Gazi omgetoverd tot een hal vol kraampjes waar je eten van over de hele wereld kunt proberen. Vergelijkbaar met Nederlandse locaties zoals de Foodhallen in Amsterdam, ondergaan traditionele keukens hier een metamorfose en veranderen ze in iets nieuws en hip, met behoud van datgene wat deze gerechten in eerste instantie zo lekker maakte.

3600bca5-0385-4747-a64e-4c0b1c21fc62

Gerenommeerde chef-koks uit heel Griekenland en de rest van de wereld komen hun nieuwe uitvindingen presenteren, en als klap op de vuurpijl kun je ’s avonds zelfs genieten van de DJ om echt contact te maken met de “straat” in “street food”. Kaartjes kosten €3,- per stuk en op de website kun je zien vanaf welk tijdstip je naar binnen kunt.

Dus, neem een pauze van het wandelen door de oude bezienswaardigheden van deze prachtige stad en proef geweldige gerechten!

Koop je tickets hier:
https://athensstreetfoodfestival.gr/
Adres:
PALIO AMAKSOSTASIO OSY, GKAZI, ATHENE

Een leuke groepsfoto van onze tourleiders bij de Romeinse agora met op de achtergrond de Akropolis

De handigste reisgids

Athene is een ontzettend verrassende stad en heeft alle ingrediënten in huis voor een fantastische stedentrip. Naast de overblijfselen van de eeuwenoude geschiedenis die de stad rijk is, kan je genieten van de Griekse keuken of relaxen op het strand. Athene kent ontelbaar veel heuvels, rooftopbars met een adembenemend uitzicht, restaurants, gezellige pleintjes ... De stad heeft zó veel te bieden dat we voor jullie een eigen reisgids hebben samengesteld. Hierin hebben we alles verzameld wat we zelf zouden willen weten. Bij het lezen zul je meteen begrijpen waarom wij verliefd zijn geworden op deze fantastische stad.

  • Lokale expertise
  • Personal touch
  • Handig E-boekformaat
Order travel guide