De Akropolis, hét hart van Athene, vormt (letterlijk) het hoogtepunt van elke stedentrip. Zodra je door de toegangspoorten (ook wel Propyleeën genoemd) van de Akropolis stapt, betreed je de ‘heilige stad’ van de goden, met de tempel voor Athena als middelpunt. Het bezoek aan deze historische plek is een ervaring die blijft betoveren en waarvan de magie volledig tot uiting komt wanneer je deze bijzondere plek zelf hebt aanschouwd.

Vaak krijgen we de vraag of klanten de Akropolis op eigen gelegenheid kunnen verkennen, zonder gids. Dat is uiteraard mogelijk, maar het de uitleg van een Nederlandse gids brengen een extra dimensie aan je bezoek. De talloze verhalen over de diverse tempels en legendes wekken de Akropolis tot leven en nemen je mee op een unieke reis door de tijd. Laat je verrassen door de kennis en vertellingen die de geschiedenis van deze bijzondere plek onthullen.

Praktische informatie:

Een toegangsticket voor de Akropolis kost €20,-. In de wintermaanden is dit gereduceerd tot €10,-. Voor bezoekers tot en met 24 jaar, en studenten met een erkende Europese studentenpas, is het bezoeken van de Akropolis gratis.

Een toegangsticket voor het Akropolismuseum kost €5,-. Opnieuw is het gratis voor bezoekers tot en met 24 jaar en studenten met een erkende Europese studentenpas.

Tickets voor de Akropolis en het museum zijn eenvoudig online aan te schaffen op hhtickets.gr. Vanwege de grote populariteit is het wel noodzakelijk een tijdsslot te reserveren.

hhtickets.gr
Bezoek de Akropolis met een Nederlandstalige gids

De Akropolis bezoeken met een Nederlandstalige gids?

Wij werken samen met de leukste officiële Nederlandstalige gidsen. Boek je rondleiding via ons en wij helpen je graag met het organiseren van je tour op de Akropolis. Je kunt ervoor kiezen alleen met je eigen reisgezelschap deel te nemen of je aan te sluiten bij een groep. Wij verzorgen de tickets dus je hoeft zelf niet aan te schuiven voor de bekendste bezienswaardigheid van Athene. Zo kan je ten volle genieten van al het pracht de tempels te bieden hebben!

Een leuke groepsfoto van onze tourleiders bij de Romeinse agora met op de achtergrond de Akropolis

De handigste reisgids

Athene is een ontzettend verrassende stad en heeft alle ingrediënten in huis voor een fantastische stedentrip. Naast de overblijfselen van de eeuwenoude geschiedenis die de stad rijk is, kan je genieten van de Griekse keuken of relaxen op het strand. Athene kent ontelbaar veel heuvels, rooftopbars met een adembenemend uitzicht, restaurants, gezellige pleintjes ... De stad heeft zó veel te bieden dat we voor jullie een eigen reisgids hebben samengesteld. Hierin hebben we alles verzameld wat we zelf zouden willen weten. Bij het lezen zul je meteen begrijpen waarom wij verliefd zijn geworden op deze fantastische stad.

  • Lokale expertise
  • Personal touch
  • Handig E-bookformaat
Bestel de reisgids