Ontdek de betovering van Pasen in Griekenland

Pasen in Griekenland is het belangrijkste religieuze feest van het jaar. Tijdens een bezoek aan Griekenland tijdens deze periode word je ondergedompeld in een cultureel bad, met culinaire hoogstandjes die deze periode typeren. De voorbereidingen van het feest beginnen al in de vastentijd, wanneer alles wordt versierd en er speciale gerechten worden bereid. Een van deze gerechten is ’tsoureki’, een zoet en luchtig paasbrood dat overal te vinden is.

Op Paaszaterdag verzamelt iedereen zich voor de ‘Anastasi’, een magisch moment waarop de herrijzing van Jezus gevierd wordt. Bij het aanbreken van middernacht, barst het feest los en wordt er overal gedanst en gezongen. Hoop en vernieuwing zijn hier het belangrijkste.

Paaszondag zelf begint met een feestelijke maaltijd, waar lamsvlees, ‘kokoretsi’, ‘magiritsa’ en rode eieren schitteren op de tafel, samen met andere heerlijke lekkernijen die de rijke culinaire tradities van Griekenland symboliseren.

Paasfeest bij kerk in Athene bij nacht

Als je de betovering van Pasen in Griekenland wilt ervaren, vind je een variatie aan unieke ervaringen. Van de prachtige paasmis in de Byzantijnse kerken van Athene tot de traditionele paasfestivals op de eilanden, elke regio van Griekenland heeft zijn eigen unieke manier om Pasen te vieren.

Kortom, Pasen in Griekenland is een tijd van vreugde, samenzijn en hoop. Het is een viering van het leven, de cultuur en de eeuwenoude tradities die de Griekse samenleving zo bijzonder maken.

Een leuke groepsfoto van onze tourleiders bij de Romeinse agora met op de achtergrond de Akropolis

De handigste reisgids

Athene is een ontzettend verrassende stad en heeft alle ingrediënten in huis voor een fantastische stedentrip. Naast de overblijfselen van de eeuwenoude geschiedenis die de stad rijk is, kan je genieten van de Griekse keuken of relaxen op het strand. Athene kent ontelbaar veel heuvels, rooftopbars met een adembenemend uitzicht, restaurants, gezellige pleintjes ... De stad heeft zó veel te bieden dat we voor jullie een eigen reisgids hebben samengesteld. Hierin hebben we alles verzameld wat we zelf zouden willen weten. Bij het lezen zul je meteen begrijpen waarom wij verliefd zijn geworden op deze fantastische stad.

  • Lokale expertise
  • Personal touch
  • Handig E-bookformaat
Bestel de reisgids