Genieten van een prachtig uitzicht met een drankje in je hand. Wie wil dat nou niet? Dat doe je in Athene het beste op één van de vele rooftopbars. Ben jij benieuwd wat de leukste rooftopbars in Athene zijn? Ik deel vandaag mijn favorieten met je.

Attic Urban Rooftop

Deze rooftop zit net een stukje naast het Monastirakiplein. Je kijkt uit op de Akropolis, de wijk Plaka en de winkelstraat Ermou. Het terras is sfeervol ingericht, bijna een soort beachclub gevoel. De rooftop is zo ingericht dat je er ook perfecte foto’s kan maken voor op je social media kanalen. Met heaters in overvloed is het ook in de winter prima vertoeven op het terras. De prijzen van dit dakterras liggen ook net iets lager dan die van anderen.

360 Degrees

Misschien wel één van de bekendste rooftops van Athene. 360 Cocktailbar vind je op het Monastirakiplein. De naam zegt het al wel, de beste plek voor een cocktail met een goed uitzicht! Met aan alle kanten groen heb je helemaal niet echt het idee dat je midden in een drukke stad bent. Het kan hier wel erg druk worden. Als je zeker wil zijn van een plekje raad ik aan om op tijd te gaan.

360 rooftopbar op het Monastirakiplein

A For Athens

Recht tegenover het Monastirakiplein vind je de populaire bar A for Athens. Bij deze rooftop kun je de hele dag terecht voor een hapje en een drankje. Het uitzicht op het plein en de Akropolis is geweldig. Dit terras is hoger gelegen dan de andere in de stad, daardoor heb je een super uitzicht op de stad. Tegelijkertijd is dit ook een goed hotel, waar je overnacht op misschien wel de meest centrale plek van Athene.

Ergon House

Onze favoriete rooftop om te eten! Behalve een heel fijn hotel, eet je hier ook echt geweldig. In het restaurant wat erbij hoort vind je ook een delicatessewinkel. Alles wat ze hier serveren is vers en van goede kwaliteit. Je kan hier in de winkel eten, maar het is veel leuker op de rooftop! Het eten hier is echt top, en je hebt een prachtig uitzicht op de Akropolis. Let wel op, deze rooftop is in de winter jammer genoeg gesloten.

Couleur Locale

Verstopt in één van de zijstraatjes van het Monastirakiplein vind je Couleur Locale. Het dakterras zit iets lager dan de rooftops hierboven. Dat neemt niet weg dat je ook hier vrij uitzicht hebt op de Akropolis. Je kan er behalve een drankje doen ook terecht voor een goede lunch! Deze plek is wat minder toeristisch dan de rooftops die je recht aan het Monastirakiplein vindt. De sfeer is daardoor ook rustiger en relaxter.

Er zijn nog zoveel meer rooftopbars in Athene, als je ze allemaal af gaat ben je wel even bezig. Dit zijn mijn favorieten, en ik weet zeker snel ook die van jou!

Een leuke groepsfoto van onze tourleiders bij de Romeinse agora met op de achtergrond de Akropolis

De handigste reisgids

Athene is een ontzettend verrassende stad en heeft alle ingrediënten in huis voor een fantastische stedentrip. Naast de overblijfselen van de eeuwenoude geschiedenis die de stad rijk is, kan je genieten van de Griekse keuken of relaxen op het strand. Athene kent ontelbaar veel heuvels, rooftopbars met een adembenemend uitzicht, restaurants, gezellige pleintjes ... De stad heeft zó veel te bieden dat we voor jullie een eigen reisgids hebben samengesteld. Hierin hebben we alles verzameld wat we zelf zouden willen weten. Bij het lezen zul je meteen begrijpen waarom wij verliefd zijn geworden op deze fantastische stad.

  • Lokale expertise
  • Personal touch
  • Handig E-bookformaat
Bestel de reisgids