Na een vlucht van zo’n 3 uurtjes ben je geland in Athene. Fijn, maar hoe kom je nu van de luchthaven naar het centrum van Athene? Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden die je vanaf de luchthaven naar het centrum van Athene brengen. En natuurlijk ook weer terug, wel zo handig! Hieronder hebben we de mogelijkheden voor je beschreven.

Met het openbaar vervoer vanaf de luchthaven naar het centrum

Metro: 

De metro brengt je van de luchthaven naar het centrum. Het is vanaf de luchthaven duurder dan in het centrum. Voor een enkeltje betaal je €9,- en voor een retour €16,-. Er geldt een korting als je met meerdere mensen samen reist.

Met de metro reis je in ongeveer een uurtje vanaf de luchthaven naar het centrum van Athene. De metro van Athene is betrouwbaar, schoon en voordelig. Voor een enkeltje betaal je €9,-, voor een retour €16,-. Er geldt een korting als je met meerdere mensen reist.  In het centrum kun je verschillende soorten tickets kopen voor het openbaar vervoer. Denk aan dag, 3-daagse of weekkaarten. Erg handig en voordeliger als je veel met het openbaar vervoer gaat reizen. Kijk voor meer informatie over de prijzen van het openbaar vervoer op de pagina van OASA.

Express bus:

De Express bus X95 brengt je naar het centrum van Athene en de haven van Piraeus. De bussen staan direct buiten bij de aankomsthal. Een kaartje voor de Express bus kost €5,50. Deze kun je kopen bij de ticketbalie, gelegen bij de bussen. Voordeel van de bus is dat je onderweg al een beeld krijgt van Athene en haar omgeving.

 

Vervoer vanaf de luchthaven naar Athene 1

Met de taxi van de luchthaven naar je hotel

Zonder zorgen en lekkere luxe van de luchthaven naar je hotel in de stad gereden worden. Dit ervaar je als per taxi vanaf de luchthaven naar je hotel reist. Er zijn op de luchthaven van Athene volop taxi’s aanwezig. Maar let op, niet alle chauffeurs zijn even betrouwbaar. Als je hier een taxi neemt, spreek dan vooraf een bedrag af voor de rit.

Je kunt je taxi thuis alvast online reserveren. Dit scheelt een hoop gedoe en je komt niet voor verrassingen te staan betreft de prijs. In principe hanteren de taxi’s een standaardtarief van €38,- van 05:00 uur tot 00:00 uur. Kom je in de nacht aan? Dan is het standaardtarief €49,-. De taxi’s staan opgesteld bij exit 3 van de aankomsthal.

Met de auto naar je hotel

Niet alleen Athene, maar ook de omgeving van de stad op de planning? Dan is een auto huren een aanrader. Het openbaar vervoer buiten de stad is niet zoals in Nederland. Niet overal kun je komen met het OV, en als dit mogelijk is dat kan het erg lang duren.

De snelweg die veel plaatsen met elkaar verbindt in Griekenland is de Attiki Odos. Dit is een tolweg, dus zorg dat je beschikt over cash geld. Vanaf de luchthaven naar het centrum van Athene betaal je zo’n €2,80. Veel toeristen vinden het te druk en te hectisch om in Athene te rijden. Er is veel verkeer en vaak onduidelijke bewegwijzering (deze is meestal in het Grieks). Buiten het centrum en op de grote wegen is het goed te doen. Zorg voor een goede gps. Vaak kun je deze samen met de auto huren bij de autoverhuurbedrijven op de luchthaven.

Een leuke groepsfoto van onze tourleiders bij de Romeinse agora met op de achtergrond de Akropolis

De handigste reisgids

Athene is een ontzettend verrassende stad en heeft alle ingrediënten in huis voor een fantastische stedentrip. Naast de overblijfselen van de eeuwenoude geschiedenis die de stad rijk is, kan je genieten van de Griekse keuken of relaxen op het strand. Athene kent ontelbaar veel heuvels, rooftopbars met een adembenemend uitzicht, restaurants, gezellige pleintjes ... De stad heeft zó veel te bieden dat we voor jullie een eigen reisgids hebben samengesteld. Hierin hebben we alles verzameld wat we zelf zouden willen weten. Bij het lezen zul je meteen begrijpen waarom wij verliefd zijn geworden op deze fantastische stad.

  • Lokale expertise
  • Personal touch
  • Handig E-bookformaat
Bestel reisgids