Winkelen in Athene is zeker de moeite de waard! Je vindt er brede winkelstraten met bekende winkelketens, maar ook grote overdekte markthallen voor vlees en vis, een groente en fruitmarkt, lokale delicatessen winkels, antiekmarkten en chique wijken met dure boutiques.

Als toerist ben je vaak maar een paar dagen in de stad en is het niet eenvoudig de leukste adressen te vinden. Daarom willen we er hier een paar met jullie delen.

Winkelen in Athene rondom de Varvakeiomarkt

De Varvakeio markt en de straten daaromheen zijn een paradijs voor de liefhebber van lekker eten. Ook toeristen raden wij aan hier eens te gaan kijken. Het echte Athene ontdek je op de markt, tussen de lokale bevolking. Hier vind je de beste souvenirs zoals lokale kruiden, olijfzeepjes, honing en traditionele pastourma. In deze buurt vind je de Evripidou straat, onze persoonlijke favoriet. Op nummer 31 vind je Baxar, de bekendste kruidenwinkel van Athene. Hier verkopen ze een schat aan kruiden, gedroogde aromatische planten, peulvruchten, verschillende soorten rijst, meel en nog veel meer. Alle producten worden verkocht vanuit traditionele zakken die op de grond staan uitgestald. Door de uitstraling van de winkel, de geuren die vrijkomen en de lange rijen op zaterdagochtend is Baxar een ware attractie.

Sla ook Miran (Evripidou 45) niet over als je op Evripdou bent. Miran staat bekend om de pastrami en Soutzouki maar verkoopt ook andere producten, veelal van lokale kleine boeren uit Griekenland. De winkel valt direct op doordat het er helemaal vol hangt met plastic worsten en stukken Pastrami. De geschiedenis van deze winkel gaat terug naar het jaar 1922 waarin de winkel is opgericht door een Armeense familie. De winkel is uitgebreid maar biedt nog steeds de kwaliteit van jaren geleden.

Souvenirs in een zijstraatje van het Monastiraki plein

Kolonaki

Kolonaki is de meeste chique buurt van Athene. Hier winkel je bij de bekende merken zoals Prada en Louis Vouitton, maar je vindt er ook kleinere en hippe boutiques. Het Griekse merk APIVITA heeft hier haar grootste en meest bijzondere winkel geopend; de APIVITA concept store. Het Neoklassieke gebouw waarin de winkel is gevestigd belichaamt de unieke APIVITA filosofie. Elk van de 5 verdiepingen verwelkomt en ontvouwt de kracht van de natuur, de geheimen en de wijsheid van de bij, de maatschappij en de rijke Griekse flora evenals de Hippocrates holistische benadering van gezondheid, schoonheid en welzijn. De winkel combineert een biologische sapbar met een natuurlijke apotheek, een spa en een natuurlijke haarstudio.

Monastiraki antiekmarkt

Ben je op zondag in Athene? Breng dan een bezoek aan de rommel- en antiekmarkt op het Avyssiniaplein in de wijk Monastiraki. Hier vind je werkelijk alles! Uitgewinkeld? Ga dan lekker koffiedrinken op een van de dakterrassen op het plein en geniet van het uitzicht op de Akropolis.

Een leuke groepsfoto van onze tourleiders bij de Romeinse agora met op de achtergrond de Akropolis

De handigste reisgids

Athene is een ontzettend verrassende stad en heeft alle ingrediënten in huis voor een fantastische stedentrip. Naast de overblijfselen van de eeuwenoude geschiedenis die de stad rijk is, kan je genieten van de Griekse keuken of relaxen op het strand. Athene kent ontelbaar veel heuvels, rooftopbars met een adembenemend uitzicht, restaurants, gezellige pleintjes ... De stad heeft zó veel te bieden dat we voor jullie een eigen reisgids hebben samengesteld. Hierin hebben we alles verzameld wat we zelf zouden willen weten. Bij het lezen zul je meteen begrijpen waarom wij verliefd zijn geworden op deze fantastische stad.

  • Lokale expertise
  • Personal touch
  • Handig E-bookformaat
Bestel de reisgids