Onze ervaring in de hamam

Midden in het super drukke fietsseizoen werd ik door een vriendin gewezen op Al Hammam in Plaka. Bijna dagelijks fiets ik hier langs maar het valt eigenlijk nauwelijks op omdat het een beetje verstopt zit in een steegje.  Op een zondagmiddag na de fietstour besloten we echter dat we wel een verwenmiddag verdiend hadden en maakten we een afspraak voor een behandeling met de meiden ons vaste team. De sauna kennen we allemaal vanuit Nederland maar de hamam was voor ons allemaal een nieuwe ervaring. Na een behandeling in de hamam voel je je als herboren en dan overdrijf ik echt niet.

Wat kun je verwachten van de hammam?

Bij een bezoek aan de hamam kun je kiezen uit verschillende behandelingen, maar de basis is hetzelfde.
Je huid wordt goed onder handen genomen en vervolgens verwend met een heerlijke massage.

stomen
Bij binnenkomst word je naar de kleedruimte gebracht en ga je vervolgens in badkleding naar de stoomruimte. Tijdens het stomen kun je met een kommetje water over jezelf gieten zodat je niet over verhit raakt.

scrubben, wassen en massage
Na het stomen word je gescrubd. Schrik hier niet van want het kan er nogal hard aan toe gaan.
Vervolgens word je gewassen met een flinke laag schuim en gemasseerd. Na de massage en het wassen van je haar word je grondig afgespoeld met water zodat er geen zeepresten blijven zitten.

Nagenieten
Na je massage ben je heerlijk ontspannen en krijg je een kopje thee aangeboden op het dakterras waar je kunt genieten van een geweldig uitzicht over de Plaka. Wij komen hier zeker nog eens terug!

Handige tips bij je bezoek aan de hammam

  • Tijdens de behandeling draag je je eigen badkleding of ondergoed voor eenmalig gebruik dat je wordt aangeboden door de hamam
  • Dames, zorg voor make-upremover zodat je je make-up voor de behandeling kunt verwijderen
  • Boek je afspraak van tevoren om teleurstellingen te voorkomenAl Hammam Plaka Athens
    www.alhammam.gr
    Tripodon 16 & Ravaga str Plaka Athens
    Tel: 0030 2110129099