Athene met kinderen, is dat eigenlijk wel leuk? Als moeder van twee jonge kinderen kan ik deze vraag met een volmondig “ja” beantwoorden.  Grieken zijn dol op kinderen en dat merk je. Restaurants zijn bijna allemaal kindvriendelijk en goed uitgerust met kinderstoelen. Boze blikken wanneer je kind knoeit, speelt of teveel lawaai maakt hoef je hier ook niet te verwachten. Er zijn volop activiteiten te vinden die interessant zijn voor kinderen; archeologische sites, maar ook kindvriendelijke musea, mooie parken, speeltuinen, theaters en stranden. Reis je met kleine kinderen? Denk dan aan een goede draagzak, Athene is namelijk niet op alle plekken buggyvriendelijk.

Kindvriendelijke activiteiten tijdens je stedentrip Athene

Reizen met kinderen vraagt vaak wat extra voorbereiding. Omdat jezelf pas echt vakantie hebt als de kinderen het ook naar hun zin hebben. Ons e-book ‘Het beste van Athene’ bereid je goed voor op je stedentrip. Er staan duidelijk beschrijvingen in van de bezienswaardigheden en wijken (mét hier en daar leuke filmpjes). Maar ook 3 fietstours die je zelf met je gezin kunt fietsen. Én lijstjes met goede restaurants, leuke winkels en stranden in de buurt van Athene.

Hieronder vind je een lijstje van dingen die echt super leuk zijn om met kinderen te doen in Athene:

De Nationale Tuinen

Deze voormalige Koninklijke tuinen liggen in het hartje van de stad, net naast het parlementsgebouw. Je vindt hier een kleine kinderboerderij, een vijver met schildpadden, een kinderbibliotheek, open plekken om te picknicken en een fantastische speeltuin.

De Akropolis

Wanneer je in Athene bent mag een bezoek aan de Akropolis natuurlijk niet ontbreken. Kinderen vinden het vaak ontzettend leuk om te klimmen en klauteren tussen de ruïnes. Er is genoeg te zien, je kunt lekker rondrennen en je hebt een fantastisch uitzicht over de stad. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er een heel leuk boekje met een speurtocht op en rond de Akropolis. De Griekse godin Athene wijst je met deze speurtocht de weg door Athene.

Escape tour in de buitenlucht

Met deze citygame heb je geen last meer van tieners die achter je aansjokken. Door het uitvoeren van de opdrachten ontdek je de stad op een unieke manier. Met elk goed antwoord krijg je een nieuwe aanwijzing die naar de geheime uitgang leidt. Ook leuk om in groepsverband te spelen en tegen elkaar te strijden!

Het Stavros Niarchos park

Athene met kinderenDit enorme park grenst aan het gelijknamige culturele centrum. Je kunt hier heerlijk een koffie drinken terwijl de kinderen in een van de speeltuinen spelen of zomers bij de fontein.  Bovenop het cultureel centrum heb je een prachtig uitzicht over Athene en kun je ook de eilanden zien. Met de verrekijkers heb je het beste zicht. Het park ligt heel dicht bij de kust dus je kunt vanaf hier doorlopen of fietsen naar het strand. Wist je dat er een fietspad is vanuit het centrum naar de Stavros Niarchos Foundation? De route, inclusief routekaartje, vind je in ons e-book ‘Het beste van Athene’.

FIETSEN DOOR DE STAD MET EEN NEDERLANDSE TOURLEIDER

De fietstours van Let’s Meet in Athens zijn uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. In drie uur tijd fiets je met een enthousiaste Nederlandse tourleider langs de leukste en meest interessante plekjes van de stad. De tourleider zorgt ervoor dat het geen minuut saai is doordat hij op een interessante en kindvriendelijke manier over de stad vertelt. Fiets je liever niet in een grote groep met de kinderen? Boek dan onze privétour alleen voor je eigen gezin.

BEZOEK HET MUSEUM OF ILLUSIONS

Vlakbij het Monastirakiplein ligt het museum of illusions. Niets is wat het lijkt in dit museum. Trotseer de zwaartekracht in de reverse room of verklein jezelf tot miniatuurformaat. In dit museum is het toegestaan om foto’s te maken dus zorg dat je een goede camera bij je hebt voor de beste foto’s!