Heb je het centrum van Athene ondertussen wel gezien? Neem dan vooral eens de tijd om één van de buitenwijken van Athene te bezoeken. Deze wijken zijn over het algemeen wat onbekender onder de bezoekers, maar dat maakt ze zeker niet minder leuk. Je kunt er superleuk shoppen, er zijn hippe bars en restaurants. Vaak dan ook nog eens rustiger dan in het centrum! De buitenwijken van Athene zijn zeker een bezoekje waard.

Kifissia

Kifissia is een buitenwijk ten noorden van Athene. In deze groene wijk stonden vroeger de buitenhuizen van rijkere Grieken. Vanwege de noordelijke ligging en het vele groen is het hier in de zomer qua temperatuur aangenamer dan in het centrum. Tegenwoordig is Kifissia een van de populairste buitenwijken om te wonen. Het is hier rustig terwijl je toch dicht bij het centrum zit. Met de groene metrolijn ben je vanuit het centrum met een half uur in Kifissia, de eindhalte. Winkelen kun je in Kifissia als de beste. Naast de welbekende winkelketens vind je hier ook veel leuke boetiekjes en high-end winkels.

Glyfada

                   

Een hippe badplaats met mooie winkels en uitgaansgelegenheden. Veel mensen kiezen er in de zomer voor om in Glyfada te verblijven in plaats van in het centrum van Athene. Met meerdere stranden om uit te kiezen is het een ideale plek om een stranddagje te houden.

Shoppen kun je in Glyfada als de beste. Er zijn een aantal winkelstraten die je absoluut niet mag overslaan. De grootste winkelstraat is Metaxastraat, je vindt hier alle bekende winkels. De leukste straat is toch wel de Kyprou. Hier moet je zijn voor de leukste boetiekjes, high-end winkels en restaurants.

Vouliagmeni

Als je nog een stukje verder rijdt dan Glyfada, kom je uit in Vouliagmeni. Eén van de chicste wijken van Athene. Wat je echt niet mag overslaan tijdens je bezoek is het meer van Vouliagmeni. Dit is een spa in de openlucht. Het is gevuld met water uit bronnen op 50 tot 100 meter diepte. De temperatuur van het water in het meer daalt niet onder de 22 C en kan in de zomer oplopen tot 29 C. Het natuurlijke bronwater heeft een helende werking. En de kleine visjes helpen je huid grondig te reinigen.

Om te shoppen hoef je niet naar Vouliagmeni te gaan, dan zijn Glyfada en Kifissia veel leuker. Maar de stranden, het meer en de heerlijke visrestaurants zijn redenen om Vouliagmeni vooral wel te bezoeken!

Wil je nou nog meer informatie over de (buiten)wijken van Athene? Bestel dan onze reisgids, bomvol met de leukste activiteiten, hotels en restaurants in heel Athene door de ogen van locals!

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest