De bekendste bezienswaardigheid van Athene

De Akropolis is de bekendste bezienswaardigheid van Athene, een bezoek aan de Akropolis mag daarom niet ontbreken aan je stedentrip.
Wanneer je de toegangspoorten van de Akropolis binnenkomt betreed je de ‘heilige stad’ van de Goden. Nog altijd heeft een bezoek aan de Akropolis iets magisch, iets wat je alleen begrijpt als je de plek zelf bezocht hebt.
Vaak krijgen wij de vraag van klanten of je de Akropolis zelf kunt bezoeken zonder gids.
Dit kan natuurlijk en ook zonder gids is de archeologische site prachtig, maar een Nederlande gids maakt je bezoek net een stuk interessanter. Een archeologische bezienswaardigheid gaat weer leven zodra je de verhalen erbij hoort.

De Acropolis onder leiding van een Nederlandstalige gids

Ik woon al meer dan 10 jaar in Athene en kom niet zo vaak op de Akropolis. Zeker als je dagelijks met toeristen werkt vergeet je om af en toe zelf toerist in eigen stad te zijn.
Afgelopen zondag was het een prachtige dag. Het leek mij leuk om eens samen met de kinderen de rots op te gaan. Nina van 3,5 vindt klimmen fantastisch en Nikolaos van 10 maanden wordt helemaal gelukkig van wandelingen in de draagzak. De Vlaamse gids Fotini had Nederlanders en Belgen in Athene uitgenodigd voor een rondleiding op de Akropolis. Het leek mij leuk om voor de verandering eens zelf met haar mee te gaan.
Fotini vertelt op een boeiende manier over de geschiedenis van Athene en neemt je met haar verhalen mee terug in de tijd. Geen opsomming van saaie weetjes en jaartallen, maar echt interessante verhalen over de geschiedenis van Athene en de Akropolis in het bijzonder.

Anafiotika en Plaka

Na de wandeling op de Akropolis besloten we nog even door te gaan met het bezoeken van mooie plekjes. We kwamen in mijn favoriete wijkje Anafiotika. Dit bovenste gedeelte van de wijk Plaka is gebouwd in de stijl van de Griekse Cycladen eilanden. Kleine witblauwe huisjes, smalle kronkelpaadjes en veel gekleurde bloemen. Hier ben je echt even helemaal weg uit de stad.
We sloten de ochtend af met een heerlijke lunch in “To Kafeneion”. Veel restaurants in Plaka worden voornamelijk bezocht door toeristen en staan niet bekend om het beste eten, maar “To Kafenion” is een uitzondering. Hier eet je de lekkerste mezedes (een soort Griekse tapas). Waaronder huisgemaakte gehaktballetjes in een heerlijke tomatensaus en gebakken kaas met honing saus.

Weetjes:

Entree van de Akropolis: 20,- eur (in de winter is de entree 10,- eur). Kinderen tot 18 jaar en studenten met een erkende Europese studentenpas zijn gratis.
Entree Akropolis museum: 5,- eur. Kinderen tot 18 jaar en studenten met een erkende Europese studentenpas zijn gratis.

Tickets voor de Akropolis kunnen tegenwoordig ook vooraf online besteld worden.

De Akropolis bezoeken met een Nederlandse gids?

Wij werken samen met de leukste officiële Nederlandstalige gidsen. Boek je rondleiding via ons en wij geven je de garantie van een super interessante Nederlandstalige Akropolistour. Je kunt ervoor kiezen alleen met je eigen reisgezelschap deel te nemen of je aan te sluiten bij een groep. Wij verzorgen de tickets dus je hoeft zelf niet in de rij te staan voor de bekendste bezienswaardigheid van Athene.

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest