De Griekse eetcultuur

Eten is ontzettend belangrijk in de Griekse cultuur. De Griekse eetcultuur zie je door de hele stad terug, maar met name in de buurt rondom de centrale markt. Uit eten gaan in Athene is een feest!
Overal op straat vind je gezellige terrasjes waar mensen kleine gerechten, ook wel mezedes genoemd, met elkaar delen. Je vindt er van alles; van souvlaki tot de moderne Griekse keuken. Maar naast dat Athene leuke terrasjes en gezellige restaurantjes heeft, hebben we in Athene ook traditionele Griekse markten.

De Varvakio Markt

De Varvakio markt is de grootste en bekendste markt van Athene. Dan is de vraag, wat kan je er dan vinden? Heel veel verschillende soorten vlees en vis! Er worden op deze markt niet alleen de standaard kippenpoten en lamskoteletjes verkocht, maar ook dingen die vooral de westerse wereld niet gewend is. Dan moet je denken aan varkenspootjes of het hoofd van een schaap. De markt is begonnen in 1886 en sommige kraampjes staan er al generaties lang. Ze halen de meeste vis uit de Egeische zee, maar importeren ook uit landen zoals China, Portugal en Noord-Afrika.

Groente en Fruit

Aan de andere kant van de markt vind je de groente- en fruitmarkt. Op deze markt kun je voor weinig geld zakken met verschillende groente en fruit mee naar huis nemen. De kwaliteit is hier super!

Olijfjes en kruiden

Tussen de groente- en fruitkraampjes, staan er ook stands met een groot aantal verschillende soorten olijven en kruiden. Je mag altijd even proeven voordat je een aankoop doet. Het is aan te raden om dat te doen omdat er veel verschillende soorten zijn die je zelf waarschijnlijk nog niet kent. Als je dan naar huis gaat met al je Griekse producten, probeer je natuurlijk ook de echt Griekse recepten te maken.

Taverna’s en restaurants

Ben je niet zo’n ster in de keuken? Kijk dan eens bij de leuke delicatessenwinkels in de Evripidou straat. Miran is een vlees- en kaaswinkeltje en deze is meteen te herkennen aan de worsten die aan het plafond hangen.
Heb je liever iets zoets? Wandel dan verder van de Evripidoustraat richting Aiolou. Bij Krinos moet je zeker de loukoumades (Griekse oliebolletjes met honing en kaneel) uitproberen. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Athene nog meer te bieden heeft op culinair gebied? Boek dan onze tour “de smaak van Athene” . Wij nemen je mee door de straten van Athene en laten je de meest verrassende Griekse producten proeven.

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest