Athene heeft heel veel bezienswaardigheden en activiteiten. Maar de meeste daarvan zijn toch echt voor overdag. Ook in de avond is er heel veel te beleven, maar het kan soms lastig zijn om de leukste dingen te vinden. Daarom hebben wij voor jou de leukste dingen om ’s avonds te doen in Athene op een rijtje gezet. 

Een drankje doen in Psiri 

Loop eens door Psiri in de avond. De wijk is dan echt op z’n gezelligst. De terrassen zitten vol en je hoort overal muziek. Zoek een plekje uit tussen de locals om een drankje te drinken en geniet van de sfeer. Tip: Kalimeres is een heerlijk plekje voor een biertje of een cocktail! 

Ride and bite fietstour 

Ontdek de Griekse keuken tijdens onze ride and bite tour. Je fietst langs verschillende restaurants waar je van alles leert over Griekse producten. Onderweg zijn er een aantal stops voor een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Na afloop heb je een goed beeld gekregen van de authentieke Griekse keuken en de geschiedenis van de stad. 

Beklim een berg voor een prachtige zonsondergang 

Athene heeft veel mooie plekjes om de zonsondergang te bekijken. Vanaf de Filopappou heb je een geweldig uitzicht op de kust. Het is een perfecte plek om de zonsondergang te bekijken. Aan de andere kant van de berg kijk je tegen de Akropolis aan. Een beeld om niet te vergeten! 

Wil je uitzicht hebben over de hele stad? Ga dan de Lycabettusberg op. Dit is de hoogste berg van Athene en het uitzicht is dan ook echt geweldig. Met helder weer zie je ook de omringende eilanden liggen. Je kan omhoog wandelen of met een trammetje omhoog.  

Bowlen in The Mall of Athens 

Hoe leuk is het om na het shoppen in The Mall of Athens je dag af te sluiten op de bowlingbaan? Je hoeft natuurlijk niet eerst te shoppen. Bowlen is altijd een leuke activiteit om te doen, of het nou thuis is of op vakantie! 

Breng een bezoek aan een (open lucht) theater of bioscoop 

Tussen mei en oktober is het mogelijk om een bezoek te brengen aan een openluchttheater of bioscoop. In de bioscopen worden zowel oude klassiekers als nieuwe films vertoond. Niet-Engelse films worden in het Grieks en het Engels vertaald.  

Er is nog zo veel meer te doen natuurlijk. Maar dit zijn volgens ons absoluut de leukste dingen om ’s avonds te doen in Athene. Wil je nog meer tips voor je verblijf in Athene? Download dan onze miniguide. Vol met leuke activiteiten, restaurants en tips om het beste uit je reis te halen! Bestel onze reisgids om je verblijf helemaal compleet te maken. 

 

 

 

 

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest