Athene heeft heel veel verschillende winkelcentra. Een aantal kleinere, maar ook hele grote overdekte plekken om te shoppen. Elke mall heeft zo zijn charmes. Om de keuze makkelijker voor je te maken hebben wij de leukste winkelcentrums in Athene voor je op een rij gezet.

The Mall of Athens

Dit is een enorm winkelcentrum waar je alle grote merken vindt. Om hier te komen neem je de metro richting Kifissia (de groene lijn). Pal naast de halte Neratziotissa staat dit centrum. Bijna elke winkel die je kan bedenken zit hier. Met meer dan 100 winkels verdeeld over vier verdiepingen ben je hier wel een dagje zoet.

Geen zin meer om te shoppen? Geen probleem! Op de bovenste verdieping vind je genoeg restaurantjes om iets te eten of drinken. Ook heb je hier een grote bioscoop, een bowlingbaan en een fun house. Er is genoeg te doen dus in The Mall of Athens.

Golden hall

In 20 minuten loop je vanaf Neratziotissa naar de Golden hall. Een taxi is natuurlijk ook een mogelijkheid als je het te ver vindt. In dit winkelcentrum vind je naast de bekende namen ook wat duurdere winkels. Natuurlijk kunnen leuke restaurants niet ontbreken, ook deze zijn hier te vinden. Met de wat luxere uitstraling is het heerlijk shoppen in de Golden hall.

Ook kinderen kunnen hier opgelucht ademhalen. Met xplore hoeven zij zich geen moment te vervelen. Vergelijkbaar met NEMO in Amsterdam is ook dit een educatieve omgeving voor kinderen. Met 3 verschillende thema’s is er genoeg te beleven.

McArthur designer outlet

Dit is één groot outletdorp. Je shopt hier de duurste merken voor weinig geld, ideaal! Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Met twee grote speeltuinen en springkussens zijn ze de hele middag zoet. Deze plek is iets minder makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Wij raden daarom aan om met de auto of een taxi te gaan.

Heb je alle winkels gezien? Op loopafstand bevinden zich ook alle grote winkelketens. Je hoeft niet nog naar een andere plek om de Zara of de H&M te vinden.

Athene heeft super veel leuke plekken om te winkelen. Maar dit zijn toch echt wel de leukste winkelcentrums in Athene. Veel shopplezier!

Wil je nog meer tips voor je verblijf in Athene? Download dan onze miniguide. Vol met leuke activiteiten, restaurants en tips om het beste uit je reis te halen! Bestel onze reisgids om je verblijf helemaal compleet te maken. 

 

 

 

 

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest