In de wintermaanden is het erg gezellig en druk in het centrum van Athene. Om een dag het drukke centrum te verlaten is het leuk om richting de kust te gaan.
Zeker als de zon een beetje schijnt heb je een prachtig uitzicht over de zee. Je kan de kust eenvoudig met het openbaar vervoer bereiken.

Kaap Sounio

Sounio ligt in het zuiden van Attica, aan het einde van het schiereiland. De rit er naartoe is heel mooi langs de kustlijn met vele bijzondere uitzichten.
Op Kaap Sounio staat de Poseidon tempel die in de oudheid gebouwd werd. De bijna zeventig meter hoge rots die steil uit de Egeische zee oprijst wordt gesierd door de Poseidon tempel.
Het uitzicht vanaf de tempel is adembenemend mooi; je kan zoveel verschillende stukken van de kust zien en elke plek geeft je weer een heel ander gevoel.

Op zondagochtend vertrokken wij, Maxime en Rosalie, als nieuwe stagiaires van Let’s Meet in Athens, al vroeg richting de kust om nieuwe plekjes te ontdekken.
De busreis naar Sounion heeft als beginpunt het KTEL busstation. Dit is gelegen bij het Pedion Areos park en vlak daarnaast ligt het Victoria metrostation (de groene lijn).
Het is handig om de bus vroeg te nemen en een volledige dag uit te trekken voor deze reis. Als je rond 14:00 uur de bus terug neemt vanuit Sounio heb je nog voldoende tijd om andere interessante plekken langs de kust te bezoeken.
Bij Sounio in de buurt vind je verschillende goede visrestaurants waar je kunt lunchen direct aan zee.
De tickets van de bus kan je kopen in de bus zelf,de kosten bedragen 6,90 eur voor een enkele reis.

Het meer van Vouliagmeni

Het Vouliagmeni meer is een verborgen schat van de provincie Attica. De brakke wateren die continu worden aangevuld door de zee en de ondergrondse thermale bronnen bieden een natuurlijke en unieke themische spa ervaring.
Het water heeft een hoge concentratie aan zouten en mineralen in het water met name kalium, natrium, luthium, ammonium, calcium, ijzer chloor en jood.
Ook dit meer ligt gelegen langs de kustlijn, net na het gezellige centrum van Vouliagmeni vol restaurants en barretjes.
Het water heeft gedurende het hele jaar zo’n temperatuur tussen de 22 en 29 graden Celsius.
Het meer mondt uit in de zee als het waterpeil boven de 50 meter van het zeelevel uitkomt. Dit helpt bij de continu vernieuwing van het water van het meer en resulteert in de brakke samenstelling.

Glyfada

Vanuit Vouliagmeni kun je de bus nemen richting het centrum en uitstappen bij Glyfada. Dit is ongeveer een busreis van 10 minuten.
Je komt terecht in de leuke en gezellige winkelstraten. Hier zitten leuke bekende winkels, maar ook kleine boetiekjes.
Langs de mooie kustlijn vind je verschillende restaurants. Hier zit ook het Balux café waar wij hebben gegeten. Je hebt hier heel mooi uitzicht over de zee.
Baluxcafe zorgt voor een gezellig woonkamer gevoel waar je heerlijk kan dineren en een lekker drankje kan doen met een enorm mooi uitzicht zowel binnen als buiten.