Mirjam Thoidis, foodie en tourleider

Mirjam kennen veel van onze klanten onder haar Griekse naam Maria. 3 Jaar geleden heb ik haar ontmoet
tijdens de sollicitatie rondes voor een collega in Thessaloniki. Al direct bleek dat zij een enorme passie voor haar stad en de Griekse keuken heeft. Klanten die Mirjam leren kennen worden verliefd op Thessaloniki en de Griekse keuken. Mirjam doet niets liever dan praten over koken en is de beste vrienden met iedereen op de traditionele Kapani markt, het paradijs voor foodies in Thessaloniki.
Uiteraard ben ik vaak met haar meegeweest op haar eerste tours en steeds weer was ik verbaasd hoe zij het voor elkaar kreeg alle klanten aan haar te binden. Met verhalen over de stad van haar vader, de gerechten van haar oma en haar passie voor ons bedrijf. Zelfs zonder ervaring kreeg zij het voor elkaar een fantastische
tour te geven uit klanten van over de hele wereld.

Onze actie en de virtuele tours

Mirjam is een van die collega’s die ik zeker niet wil verliezen door het drama dat ons nu overkomt. Ik wil dat
zij verzekerd kan zijn van een baan bij Let’s meet in Thessaloniki. Niet omdat ze niets anders gaat vinden, want ik ben ervan overtuigd dat ze direct aan de slag kan bij een van de populaire kookprogramma’s op televisie.
Maar vooral omdat ik een collega die zo gepassioneerd en vol ideeen is, bij ons bedrijf wil houden.

Toen ik Mirjam vertelde over mijn idee voor de virtuele tours is zij meteen aan de slag gegaan. Dagen heeft ze in de keuken gestaan om haar lievelingsgerechten klaar te maken en stap voor stap te fotograferen. Van al deze gerechten hebben we een heel mooi kookboekje gemaakt dat jullie gratis toegestuurd krijgen als jullie een email sturen aan info@meetinthessaloniki.eu. Wil jij onze actie steunen en ervoor zorgen dat Let’s meet in Athens deze crisis overleefd? Je kunt een vrijwillige bijdrage doen via onze crowdfundactie. Met de opbrengst hiervan willen we de lonen van onze medewerkers en de huur van de panden voor een jaar veilig stellen.
Is het morgen allemaal weer normaal? Dan stoppen we de actie direct en geven we de donateurs een voucher voor een fietstour ter waarde van het geschonken bedrag.

Mirjams recept voor tzatziki

Hier beschrijft Mirjam stap voor stap haar recept voor Tzatiziki.

Ingredienten:

  • Een halve komkommer
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Verse dille
  • Zout
  • ( 1 eetlepel azijn tip van Marias Oma)

De bereiding:

– Was een halve komkommer en raspt deze met schil. Deze laat je zo lang mogelijk uitlekken in een zeef.
– Voor de tzatziki gebruik je goede orginele Griekse yoghurt, geen kwark.
– Het belangrijkste ingredient is natuurlijk de knoflook, het liefst verse maar die is soms moeilijk te vinden, dus normale is ook prima.. Gebruik zeker geen knoflook poeder.
De hoeveelheid knoflook die je erin doet ligt aan je mood. Wil je mensen op afstand houden dan gooi je er vijf in. Wil je de vrede bewaren dan doe je er een teentje in. Voor de gulden middenweg gebruik je twee of drie teentjes  geraspte knoflook.
– Naast knoflook doe je ook wat zout naar eigen smaak in de tzatziki en fijngesneden verse dille. Ook voeg je eventueel een eetlepel azijn toe. Dit maakt de tzatsiki iets luchtiger en geeft hem net een iets andere smaak.
– De komkommer voeg je op het laatst toe. Probeer nog wat extra vocht uit de komkommer te krijgen door er wat op te drukken.

Vermeng alle ingredienten luchtig en goed door elkaar.
Rust is voor mensen goed maar dit geldt ook voor de tzatsiki. Laat deze een aantal uren in de koelkast op smaak kan komen.

Als laatste voeg je de olijfolie toe.Je kunt het er ook direct doorheen mengen.

Serveertip : olijven en warm stokbrood of warm Lagana brood.

KALI OREXI (Eet smakelijk in het Grieks)

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest