Athene is een prima start van je vakantie in Griekenland. Bijna dagelijks zijn er vluchten vanuit zowel Amsterdam als Eindhoven. Zowel in de winter als in de zomer. Vanuit de haven van Piraeus ben je zo op een van de Griekse eilanden. Maar, heb je ook weleens gedacht aan een rondreis met de auto?
Vergeet voor je verblijf in Athene niet onze gratis miniguide te downloaden.

De Peleponnesos

De Peloponnesos is het schiereiland net onder Athene en een paradijs voor iedereen die het echte Griekenland wil leren kennen. De belangrijkste plaatsen uit de geschiedenis vind je hier. Zoals Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen, de voormalige hoofdstad Nafplio en het schilderachtige Monemvasia. Deze bijzondere plaatsen kun je perfect combineren met traditionele dorpen aan zee. Hier lijkt de tijd te hebben stil gestaan en kun je genieten van de echt Griekse cultuur.

Elke dag een ander plekje


Een rondreis met de auto door Griekenland is nog leuker dan op een vaste plek te blijven. Omdat je op deze manier het beste ziet wat het land te bieden heeft. Zelf heb ik twee jaar op de Peleponnesos gewoond in het dorpje Stoupa. En als ik geen stabieler leven had gewild met een baan voor het hele jaar, had ik hier mijn hele leven kunnen blijven. Nog steeds verlang ik elk jaar naar een weekje vakantie in ‘mijn dorp’ in het zuiden van de Peleponnesos.
In deze blogpost wil ik je leuke tips geven voor jouw vakantie op de Peloponnesos. Wil je meer persoonlijk advies? Stuur me dan gerust een berichtje.

Fly & drive

Een fly & drive vakantie is een autorondreis waarbij je elke nacht (of twee nachten) op een andere plaats overnacht en zo heel veel ziet. Ik ben voor je op zoek gegaan naar kleinschalige accommodaties in mijn favoriete plaatsen. In Nafplio overnacht ik zelf graag in de oude stad in de gezellige Venetiaanse straatjes achter de haven. Maar in Stoupa verblijf ik bij voorkeur op loopafstand van het strand. De accomodaties zijn nooit super de luxe, maar wel verzorgd en authentiek. Precies dat wat ik zelf ook zoek als ik op vakantie ga.

Wat moet je echt doen als je naar de Peloponnesos gaat?

Soms is het zo ontzettend moeilijk. Hoe kom je erachter wat je echt niet mag missen? In reisgidsen en op internet vind je vooral informatie over bekende bezienswaardigheden. Maar er is nog veel meer. Hieronder deel ik mijn 5 tips voor jouw rondreis op de Peloponnesos.

Mijn 5 tips voor jouw verblijf op de Peloponnesos

1. Logeer in kleinschalige en sfeervolle accommodaties – Natuurlijk wil je letten op je budget. Maar er zijn zo ontzettend veel leuke en betaalbare accommodaties. Neem een kijkje op mijn website Let’s meet Peloponnesos voor mijn favorieten.
2. Ontdek traditioneel Griekse bergdorpjes met een e-biketour – Yannis Avramidis kent het gebied de Mani op zijn duimpje en organiseert fantastische e-biketours door dit gebied. Een aanrader voor het hele gezin!
3. Wandel onder Nederlandstalige begeleiding langs de mooiste plekjes van Messinia –
De Nederlandse Jos en Conny hebben prachtige wandeltours uitgezet door de natuur en gaan zelf met je mee. Benieuwd naar de verschillende routes? Je vindt ze hier.
4. Zwem in de watervallen –
Vooral in Messinia vind je indrukwekkende watervallen. Heerlijk voor een verfrissende duik!
5. Maak een boottochtje door indrukwekkende druipsteengrotten –
Met een klein bootje vaar je in ongeveer een half uurtje door de indrukwekkende druipsteengrotten van Diros. Ook super leuk met kinderen!

Waarom boeken via ons?

Wij zijn Annemarie Oosting en Monique van Hulst en wonen al jaren in Griekenland. We kennen de Griekse cultuur en taal intussen op ons duimpje. Met onze Nederlandse roots, lokale kennis en ons organisatietalent kunnen wij voor jou de perfecte reis op maat maken.

Met jouw wensen en met inspiratie en tips van onze kant, stellen we voor jou een unieke reis samen. Omdat we ter plaatse zijn, kennen we de leukste plekjes en verborgen adresjes die je we je zeker niet zullen onthouden. Alle locaties die we voor je boeken zijn door ons persoonlijk bezocht en getest.

We regelen je accommodatie(s), huurauto en lokale activiteiten. Met een gedetailleerd reisplan op zak, ga jij zorgeloos vakantie vieren en genieten van de prachtige Peloponnesos. Heb je vragen of hulp nodig tijdens je vakantie, wij staan dag en nacht voor je klaar.

Voorpret

Het is natuurlijk heerlijk om alvast een beetje in de vakantiestemming te komen. Ik doe dat zelf door het uitpluizen van reisgidsen en het lezen van boeken. Er is ontzettend veel keus in reisgidsen voor de Peloponnesos, maar mijn favoriet is de Capitool reisgids, Griekenland en het vaste land.