Artikel op De Weekkrant 4 april 2014

OUD-BEIJERLAND – De fiets is hip in Athene. “Let’s Meet in Athens”, het reisbureau van de Oud-Beijerlandse Monique van Hulst is daarop ingesprongen met het organiseren van fietstours en fietsvakanties in en rondom Athene. Jaap de Geus van De Geus Tweewielers deed onlangs 17 oer-hollandse fietsen op transport naar Griekenland.

Veel mensen kennen Monique waarschijnlijk nog van haar werk als lerares op scholen in de Hoeksche Waard waaronder de Burgemeester van Bommelschool en de Gouwaert. ‘Beleef Athene als een local en ontdek de leukste plekken van de stad per fiets’, zegt ze, ‘de tours worden gegeven in het Nederlands, Engels en Duits door een dynamisch team van meiden, bijna allemaal met Nederlandse achtergrond. Om het plaatje compleet te maken wordt er vanaf dit voorjaar gefietst op Nederlandse Cortina fietsen’. Ooit kocht Monique haar eerste fietsje bij “De Geus tweewielers” in Oud-Beijerland. Deze bijzondere ervaring was zij niet vergeten toen ze op zoek ging naar typisch Nederlandse fietsen. Het was Jaap de Geus die met het voorstel kwam de fietsen tegen een aantrekkelijke prijs te leveren aan “Let’s Meet in Athens”. De fietsen zijn half maart op transport gegaan zodat ze vanaf het begin van de lente volop benut kunnen worden voor de fietstours.

Wat zie je zoal tijdens een fietstocht in Athene? Monique: ‘Je bezoekt de hoogtepunten, maar ook de minder bekende plekken van deze wereldstad. Je fietst door de smalle straatjes van de oude wijken Plaka, Monastiraki en het prachtige Anafiotika en je hoort de bijbehorende verhalen van een Nederlandse gids. De fietstour door Athene is veilig, maar vooral heel erg leuk. Met wat insider tips van de gids kun je, na afloop van de tour, zelf de stad verder gaan ontdekken. Dan weet je namelijk precies waar je moet zijn. Wie liever derust opzoekt kan met een dagtour naar het eiland Agistri. Je maakt er een lekkere fietstocht en er wordt verschillende keren gestopt om te zwemmen. Na afloop is er een heerlijke lunch en aan het einde van de middag vertrekt de boot weer terug naar het vasteland. De boottocht ongeveer 40 minuten. Je boekt al een fietstour vanaf €28. Fietsverhuur, gids en een verrassing onderweg zijn bij deze prijs inbegrepen. Dagelijks van 9:30-12:30 uur en in de zomer (april t/m oktober) ook van 18:00–21:00 uur. Wil je met een grote groep komen fietsen? Vraag dan naar de speciale tarieven’. Kijk voor meer informatie op: www.meetinathens.eu.

BEKIJK ARTIKEL

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest