Schoolreis Athene

Veel scholen kiezen ervoor om met de laatste klassen van het vwo een schoolreis te maken naar Athene. Een prima keus natuurlijk want waar beleef je de Klassieke geschiedenis beter dan in het oude centrum van de stad met uitzichten op de Akropolis en de oude Agora?
Cultuur en geschiedenis gaan hand in hand in Athene. Een stad, vol overblijfselen uit de Griekse oudheid. Athene heeft een schat aan historie en talloze bezienswaardigheden. Een bezoek aan de Akropolis mag uiteraard niet ontbreken, maar heeft u wel eens gedacht aan een fietstour langs de hoogtepunten van de stad of een traditionele Griekse kookles? Wij regelen het graag.
Het regelen van een schoolreis is voor de leerkrachten vaak een behoorlijke klus. Je wilt een goed maar ook goedkoop hotel in een veilige wijk, interessante excursies die leerzaam maar ook leuk zijn en lekker maar goedkoop eten.
“Let’s Meet in Athens” kan uw school veel werk uit handen nemen. Zo hebben wij contact met leuke hostels en hotels in verschillende prijscategorieën en kunnen wij ook moeiteloos transfers voor grote groepen organiseren. Naast verschillende fietstours kunnen wij ook bustours op maat maken naar interessante bezienswaardigheden buiten de stad.

Onze tours

Fietsen in Athene is misschien niet het eerste wat in u op komt als je denkt aan een veilige en leerzame activiteit met leerlingen of studenten. Door onze ervaring met het fietsen in grotere groepen met jonge en enthousiaste Nederlandse gidsen kunnen we deze activiteit zeker aanbevelen aan scholen. In een relatief korte tijd ziet u alle hoogtepunten van Athene. Onze gidsen vertellen op een levendige manier waardoor de leerlingen zich geen moment vervelen. Wij zorgen voor de veiligheid door met meerdere gidsen te fietsen en nauw samen te werken met de leraren en begeleiders van de groep.

Wij werken samen met Nederlandstalige archeologen die uw groep een rondleiding kunnen geven op de Akropolis, het Akropolis museum of andere archeologische sites. Een rondleiding in de eigen taal, maakt het voor de leerlingen goed te begrijpen.

Lekker eten

Lekker eten hoort zeker bij de Griekse cultuur en gezellige diners in een echt Griekse stijl mogen daarom ook in uw schoolreisprogramma niet ontbreken. Wij kennen de leukste plekken waar u voor weinig geld met grote groepen traditioneel Grieks kunt eten. Daarnaast is het ook mogelijk kookworkshops voor uw klas te regelen in combinatie met een bezoek aan de markt.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van uw schoolreis? Stuur ons dan een mail naar info@meetinathens.eu

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest