Het Byzantijnse Rijk was het overgebleven oostelijke gedeelte van het Romeinse Rijk. In plaats van Latijns spraken de inwoners Grieks. Deze inwoners waren erg welvarend en het Byzantijnse rijk had dan ook een grote invloed op de kennis en de cultuur in het westen. Er zijn veel objecten uit die tijd overgebleven. Deze staan in Athene tentoongesteld in het Byzantijns Museum. Wij namen een kijkje in het museum en ontdekten de oudheid én de mooie aangrenzende tuin.

Veel objecten zijn goed bewaard gebleven. Dit maakt het museum extra uniek en bijzonder!

De weg naar het museum toe is al buitengewoon. Wanneer je met de metro gaat (metrostation Evangelismos, lijn 3) zie je onderweg al veel opgravingen. Wanneer je het metrostation uitstapt, vind je het Byzantijns museum achter het Oorlogsmuseum. Je herkent het ook aan het erg gezellige binnenpleintje.

De entree voor het museum bedraagt €8,00. Kinderen onder de 18 jaar en studenten mogen gratis naar binnen. Zorg dan wel dat je een geldig legitimatiebewijs of schoolpasje bij de hand hebt. Wil je de film ‘The Tomb of Christ’ zien? Daarvoor moet je aparte tickets kopen. Dit kan online of in het museum.

Het museum is erg interactief. Je kan meekijken hoe objecten er vroeger uit zagen of luisteren naar de verhalen achter de juwelen.

In het museum worden veel indrukwekkende objecten tentoongesteld. Denk aan klederdracht, juwelen, kandelaren en andere gebruiksvoorwerpen. Het ene voorwerp is nog beter bewaard gebleven dan het andere. Allemaal hebben ze een verhaal. Dit maakt het Byzantijns museum een bezoek meer dan waard!

Als je uitgekeken bent in het museum, dan kun je van een lekker kopje koffie in de mooie  museumtuin genieten. Het is ongelooflijk dat je in zo een drukke stad als Athene zulke rustige plekken kunt vinden.

Wil jij dit museum ook bezoeken tijdens je verblijf in Athene? Dat kan! Op de website kan je meer informatie vinden.

Ga je met de metro? Stap uit bij het metrostation Evangelismos, lijn 3. Vind hier de actuele informatie over de vertrektijden.