Psiri door de jaren heen

Van oudsher staat de buurt Psiri bekend als een arbeiderswijk met veel kleine leerfabriekjes en werkplaatsen. Door de jaren heen is er veel veranderd. Psiri heeft een metamorfose ondergaan van arbeiderswijk naar achterbuurt en vervolgens naar hippe hotspot.
Nog steeds vind je in deze wijk traditionele sandalenmakers en leerbewerkers. De Agias Theklas straat
is de ideale plek om typisch Griekse sandalen te kopen. Melisinos staat de bekend als de oudste sandalenmaker van Psiri, die voor onder andere de Beatles en Sarah Jessica Parker sandalen heeft gemaakt.

Psiri zit vol met leuke adresjes om te shoppen, te eten en heerlijk te relaxen! In deze blogpost deel ik ze graag met je.

Shoppen in Psiri

Behalve sandalen- en leerwinkels vind je in deze wijk ook bijzondere souvenir- en kledingwinkels.
De Protogenousstraat staat bekend om de tweedehands kledingwinkels, de beste kapper van de stad (Lemon poppy seeds) en goede bars. Athene heeft drie koopavonden; dinsdag, donderdag en vrijdag. Op deze avonden combineer je shoppen in de kleine straatjes van Psiri met een laat kappersbezoek om vervolgens te eindigen in een hippe bar of club.

Lekker eten

Start je dag met een heerlijke bougatsa! Bougatsa is een heerlijk Griekse lekkernij van knapperig filodeeg met een vulling van vanille custardpudding, fetakaas of gehakt. De lekkerste in Athene eet je absoluut bij Bougatsadiko op het Iroon plein. Erg leuk is dat je hier kunt zien hoe de bougatsa gemaakt wordt.

Psiri zit vol met sfeervolle restaurants. Er is veel keus; van traditioneel met in het weekend livemuziek tot superhip!
Mijn persoonlijke favorieten zitten direct om de hoek bij ons kantoor.
Voor visliefhebbers is atlantiko een must. Grote vissen worden hier eenvoudig bereid op de grill en de kleinere visjes en zeevruchten worden gefrituurd. Alle ingredienten zijn super vers.
Bij Minibar en Ivi bestaat het menu uit Griekse mezedes met een moderne twist.
In dit stukje van Psiri zie je voornamelijk locals.

Relax!

Na een drukke dag in de stad kom je helemaal tot rust in de hamam. De eeuwenoude badrituelen brengen je weer helemaal in balans. Polis Hamam heeft een zowel authentieke als moderne uitstraling. Behalve ontspannen in de warme hamam ruimte kun je ook genieten van onder andere een sauna en verschillende lichaams- en gezichtsbehandelingen.
Na afloop geniet je nog even na in de relaxruimte met een kopje thee.