Kolonaki is een gezellige wijk in Athene die ontzettend veel leuke en bijzondere winkels heeft. Het is daarom ook een goede plek om te shoppen. Kolonaki is eigenlijk de wat chiquere buurt van Athene. Als je in Athene bent, moet je deze buurt ook eigenlijk zeker bezoeken! In dit blog vertellen we je wat de leukste winkels in Kolonaki zijn!

Femme Fanatique

Om te beginnen is Femme Fanatique een echte vrouwenwinkel die zijn inspiratie heeft gehaald uit de tango. Het winkeltje is echt op een verborgen plek, je moet dan ook goed zoeken. Het eerste wat opvalt als je binnenkomt zijn de dansschoentjes die op de grond liggen met een glazen overdekking. Boven de schoenen hangt een draadje, deze staat voor de balans die er tussen de partners is tijdens het dansen van de tango. Alle schoenen zijn handgemaakt en die moet je ook van te voren bestellen. De winkel heeft vanbinnen een bijzondere uitstraling, het is daarom ook zeker waard om een kijkje te nemen.

Yoleni’s

Zoek je echte Griekse producten? Dan is Yoleni’s de plek! Hier hebben ze allemaal typische Griekse producten zoals olijven en feta, maar ze hebben ook producten die je waarschijnlijk nog niet kent. Het bijzondere aan Yoleni’s is dat het een speciale ruimte heeft waarbij je kunt winetasten. Ook hebben ze een eigen evenhal en een kinderdagverblijf lijf. Van alles in één dus!

Cheesecake

Cheesecake is een gezellige bakkerij die voornamelijk bijzondere cupcakes en cakejes verkoopt. Dit is ook het eerste wat je opvalt als je voor de winkel staat. Je ziet meteen de kleurrijke zoetigheden die allemaal mooi versierd zijn. Het heeft een open uitstraling en het is een goede plek om even een stop te maken om weer energie te krijgen. Voor de zoetekauwen onder ons is dit een geweldige plek om even te bezoeken.

Arinita

Arinita is een winkel die je eigenlijk kunt vergelijken met de winkel Rituals. Ze verkopen hier vooral verzorgingsproducten voor je lichaam, maar op de tweede verdieping is er een ook een afdeling waarbij ze producten verkopen, zoals traditionele Griekse honing. Wat opvalt is dat in het midden van de winkel een verlichte boom staat met verzorgingsproducten en iPads eromheen. Op de iPads kan je informatie vinden over de producten die ze verkopen.

Oikeio

Oikeio is een gezellig restaurant met een warme sfeer en een unieke uitstraling. Het restaurant serveert echt homemade Grieks eten. Het is een perfecte plek om na een dagje shoppen in Athene even te relaxen. Je kan er gezellig zitten met een kopje koffie of je kan er voor weinig geld dineren. Je herkent het restaurant aan de felgeel gekleurde muren met leuke planten. In de avond branden er allerlei lichtjes om de sfeer van het restaurant helemaal af te maken.

Ben je nieuwsgierig geworden wat Kolonaki nog meer te bieden heeft? Dan moet je deze wijk zeker bezoeken! Bestel onze reisgids voor de meest uitgebreide tips over Athene.

 

 

 

 

 

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest