Bij Athene denk je waarschijnlijk aan zon, maar natuurlijk komen regenachtige dagen in het najaar ook wel eens voor! Alhoewel de meeste bezienswaardigheden in de Griekse hoofdstad zich in de buitenlucht bevinden, zijn er gelukkig ook voldoende binnenactiviteiten. Zodat jij je op een regenachtige najaarsdag ook prima kunt vermaken! In dit blog hebben we daarom voor je uitgezocht wat te doen op een regenachtige dag in Athene.

Ontdek Athene met de leukste binnenactiviteiten

Ontdek de moderne kant van Athene en breng eens een bezoek aan de Stavros Niarchos Foundation. Dit culturele centrum is door middel van een brug verbonden met de kust. Het hypermoderne gebouw bestaat eigenlijk uit twee delen. Links vind je het het nieuwe nationale operagebouw en rechts de nationale bibliotheek. Tijdens de dagelijkse gratis rondleiding neem je een kijkje in de zalen die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Schrijf je van tevoren in voor een rondleiding via de website van Stavros Niarchos.
Komt het zonnetje toch nog door? Dan is een bezoek aan de typisch Griekse tuin op het dak van het gebouw absoluut de moeite waard. Voor de kinderen is daar een leuke speeltuin. Je geniet er van een adembenemend uitzicht over de stad en de kustlijn van Athene.

Het kindermuseum

Bezoek je Athene met kinderen? Dan is het Kindermuseum dé plek om je een paar uur te vermaken. De verschillende speelhoeken maken het interessant voor kinderen van ongeveer 2 tot 8 jaar. Voor de allerjongsten is er een speelhoek waar ze voor bakker, slager of visboer kunnen spelen. Ze kunnen zich ook uitleven in de bouwhoek en het huis van opa en oma. Op de bovenverdieping vind je verschillende ontdekhoeken voor oudere kinderen. In het weekend zijn er begeleide activiteiten voor kinderen van verschillende leeftijden. Kijk voor de actuele agenda op de website.

Shop till you drop

Zijn musea niet helemaal jouw ding en wil je er op een regenachtige dag in Athene op uit om te winkelen? Dan zit je in in deze stad goed! Wij hebben de beste overdekte winkelcentra voor je op een rijtje gezet:

Golden Hall
Hier vind je naast de bekende winkelketens ook  duurdere winkels en restaurants. Perfect voor als je er als een echte royal op uit wilt.

Athens metro mall
Geniet hier van de leukste overdekte winkels! Dit winkelcentrum is goed te bereiken met de metro. Je vindt in de Athens Metromall veel grote ketens zoals de Zara, H&M en Calzedonia.

Mc Arthur Glenn
De duurste merken voor weinig geld? Mc Arthur Glenn is een waar outletdorp. Deze plek is ideaal als je wilt winkelen met kinderen. Naast winkels vind je hier namelijk twee grote speeltuinen, springkussens en fastfood restaurants. Direct naast het winkelcentrum ligt de dierentuin.

Heerlijk ontspannen in de hamam

Ontstress en relax tijdens een regenachtige dag! Ontwijk alle drukte en geniet van deze heerlijke traditionele hamam. Boek één van de behandelingen of kies voor een traditioneel bad. Na een bezoekje aan deze hamam voel jij je als herboren!

Uitgebreid lunchen en koffie drinken in de wijk Thissio

Koffie drinken doen Grieken graag uitgebreid. Bestel een lekkere warme cappuccino of waag je aan een sterke Griekse koffie. In alle Griekse cafés wordt trouwens gratis water bij de koffie geserveerd. Het is een service van het huis. In een Grieks café kun je urenlang blijven zitten. Je bent als gast meer dan welkom en mag, als je je koffie al lang op hebt, toch nog even lekker blijven ‘hangen’. In de Heraklidon straat in Thissio vind je veel hippe koffiebarretjes. Een echte aanrader is Underdog
Als het na de koffie nog niet droog is, kun je in een mezedopolio uitgebreid gaan lunchen. Mezedes zijn kleine gerechtjes die in het midden van de tafel geserveerd worden. Op deze manier kun je uitgebreid kennismaken met de traditionele Griekse keuken.

Gouden tip!

Bespaar onnodige kosten en ga erop uit met de metro. Dit is een ervaring op zich. Stap eens uit bij de metrostations Syntagma, Monastiraki en Akropolis. Door de vele archeologische vondsten die tijdens de aanleg van de stations zijn gedaan, zijn dit eigenlijk net musea.

Wil je nog meer tips voor je verblijf in Athene? Download dan onze gratis miniguide!