Op zoek naar een klein paradijs? Dan zeggen wij Agistri!  Voor ons was Agistri een paradijs om de drukte van de stad Athene te ontwijken. Wij zijn Sireen Awad, Ilse van der Voorn en Kimberley van Hoof en lopen de hele zomer voor onze studie stage bij Let’s meet in Athens. Vanuit het bedrijf kregen wij de mogelijkheid om het eiland te ontdekken en onze ervaringen met jullie te delen.

Agistri! Wat is het? Waar ligt het? En wat valt er te beleven?

Agistri is het kleinste bewoonde eiland dat hoort bij de Saronische eilanden. Het ligt tussen Aegina,  het schiereiland Methana en de Argolische oostkust. Dit prachtige eiland is te bereiken vanaf Piraeus op ongeveer één uur varen.

Bij de aankomst in de hoofdstad Megalochori besloten wij scooters te huren om op deze manier het eiland te ontdekken. Agistri is een klein, maar erg heuvelachtig eiland. Op deze manier konden we op een relaxte manier alle mooie plekjes van dit eiland bezoeken.

Ons appartement lag in Skala, één kilometer van Megalochori. Skala is wat populairder en heeft ook meerdere hotels, restaurantjes, snackbars, cafés en clubs die dag en nacht open zijn. Het hotel waar we verbleven heette Vasilaras hotel Agistri.

Bij aankomst maakte wij een heerlijke wandeling aan de haven en aten bij Saronis Restaurant. Hier genoten wij van heerlijke verse visgerechten en hadden ook nog is uitzicht op het mooie welbekende kerkje van Skala, Church of Agios Anargiroi.

Agistri is ook bekend om haar verborgen strandjes dus besloten wij deze tijdens onze eerste dag op te zoeken. We vertrokken ’s morgens vroeg om 10:00 uur om met de boot van Interdive mee te varen. Tijdens deze tocht konden wij op mysterieuze plekken snorkelen, duiken of gewoon zwemmen! Ook was er een heerlijke barbecue bij inbegrepen op een klein eilandje wat bij Agistri hoort. Helaas konden wij niet ongestoord eten want de geiten van het eiland merkten dat wij op hun territorium waren. Dit alles tegen een prijs van €40 per persoon, inclusief de uitgebreide BBQ.

Na de heerlijke avonturen op de boot aten wij in Skala bij het Avli Pizzeria Italian Restaurant met de beste pizza’s van het eiland. Gevolgd door Happy hour bij A Bar en after party bij taBoo Cocktail Club.

Op onze laatste dag stapten wij weer op de scooter zonder te weten waar we naartoe zouden gaan. Na een kort ritje parkeerden wij de scooter en gingen te voet verder door Chalikiada Forest. We stonden versteld door het adembenemende uitzicht op Chalikiada Beach. Het strand was verborgen in een grote kloof die alleen te voet te bereiken is. Na een pittige afdaling kwamen wij uiteindelijk bij het strand en konden wij genieten van het azuurblauwe water, het prachtige uitzicht en natuurlijk het heerlijke weer.

Hiermee sloten wij ons weekendje naar Agistri af en sindsdien raden wij iedereen dit paradijselijke eiland aan. Niet alleen door haar schoonheden maar ook door de gastvrijheid en relaxte sfeer op het eiland.

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest