Op een uur varen vanaf Athene ligt het Griekse eiland Poros (niet te verwarren met Paros). Voor mij was het liefde op het eerste gezicht. Vergelijkbaar met de blijheid die ik ervoer tijdens de fietstocht door Athene en uiteraard toch weer heel anders! Ik ben Suus de Jong, yogadocent. Sinds 2017 organiseer ik yogavakanties bij hotel Odyssey op het Griekse eiland Poros. Een week waarin yoga hand in hand gaat met genieten van lekker eten en eventueel een wijntje, een flexibel schema en een nuchtere benadering.

Poros

Al zeilend rond de Griekse eilanden ontdekte ik Poros vele jaren geleden. Door de kleine gemeenschap van ongeveer vierduizend inwoners, de afwezigheid van massatoerisme en de authentieke sfeer voelde ik mij er al snel thuis. Poros met zijn verborgen strandjes en eindeloze pijnboombossen is een oase van rust, maar toch ook heel levendig. Op het eiland van 31 vierkante kilometer is de zee altijd dichtbij. Voor mij is Poros daarom de ideale plek voor een yogavakantie.

Rik, Katerina en Dora

Een vriendin tipte mij om te gaan lunchen bij Odyssey Bistro en stelde mij voor aan Rik, Katerina en hun dochter Dora. Het moment dat ik binnenstapte viel het me op hoe de bistro verschilde van andere tavernes. De sfeer was authentiek Grieks, maar het interieur en de styling modern en trendy. Er was zelfs een moestuin op het dak!

De originele aanpak vertaalde zich ook naar de menukaart met zijn verfijnde en creatieve gerechten. Pratend met de Odyssey-familie voelde ik hun sprankelende energie, creatieve ideeën en passie voor Poros. Ik wist dat mijn vriendin de perfecte plek had gevonden voor mijn yogavakantieweken.

Culinaire hoogstandjes

Sinds 2017 organiseer ik samen met Odyssey zeven yogaweken per jaar. Zowel voor de gasten, de medewerkers van Odyssey als voor mij als yogadocent zijn ze zeer memorabel. Van het begin tot het eind worden de gasten volledig in de watten gelegd. Van het ontbijt tot het diner zijn er ‘culinaire verrassingen’.

Ik weet dat yogavakanties zich vaak kenmerken door strakke regimes (vegetarisch en zonder alcohol), maar wij laten iedereen vrij en we serveren een biertje of een wijntje voor wie dat wil. Op deze manier wil ik iedereen een optimaal vakantiegevoel geven. Voor mij gaat yoga niet gepaard met strenge regels, maar met genieten van het leven op alle mogelijke manieren.

Yoga op prachtige locaties

Een van de hoogtepunten van de yogavakanties zijn de yogalessen op prachtige locaties in de buitenlucht. Niet alleen geeft dit een extra dimensie aan de yoga, de deelnemers zien ook verschillende kanten van het eiland. Zo doen we yoga op diverse dakterrassen met uitzicht op zee, aan de voet van het klooster, tussen de ruïnes van de Tempel van Poseidon, op het strand en de olijfboerderij van Rik en Katerina. Altijd met de rustgevende geluiden van de natuur in de achtergrond en omringd door heerlijke Mediterrane geuren. We genieten van de zee die altijd dichtbij is.

Flexibel programma

Tijdens onze yogavakanties moet niets en mag veel. Het programma heeft vaste onderdelen maar is ook flexibel, wat goed bij Griekenland past. De natuur bepaalt, niet alleen de Griekse God Poseidon, maar ook de natuurlijke verschillen tussen deelnemers. En zo is iedere yogaweek anders.

De ochtendlessen kunnen van dag tot dag verschillen; bijvoorbeeld pittige of juist langzame yoga. Het is afhankelijk van de yoga-ervaringen en voorkeuren van de deelnemers. Het belangrijkste is dat de lessen voor iedereen prettig zijn. Als je wat meer kunt dan een ander, wil ik niet dat je je een uitslover voelt en als sommige yogaposities nog niet zo goed lukken, wil ik niet dat je je een kluns waant.

Vrije tijd en excursies

Tussen de yogalessen door is er genoeg vrije tijd om te ontdekken of te relaxen. Een dagtrip naar het autovrije eiland Hydra is een aanrader. Een vast programmaonderdeel is de historische wandeling met Rik en Katerina door het oude centrum van Poros. Ik heb aan alle wandelingen meegedaan en niet een was hetzelfde, want ze zijn gebaseerd op de vragen en interesses van onze gasten. De kennis van Rik en Katerina van Poros is groot en geen vraag blijft onbeantwoord, of het nou gaat over geschiedenis, kunst, koken, kruiden, planten, winkels of familienamen. De wandeling is een optimale lokale belevenis!

Yogavakantieweken

Ieder jaar doen we ons best om de yogavakanties nog leuker, gezelliger en relaxter te maken dan die van vorig jaar. We hopen dat je onderdeel kunt zijn van deze bijzondere weken! Veel gasten plakken er vooraf of achteraf overigens (een) nachtje(s) Athene aan vast, aanrader! Heerlijk fietsen door Athene!

Suus

www.yogametsuus.nl

Wil je een yogavakantieweek boeken?

Stuur een e-mail naar: suus@yogametsuus.nl

Voor beschikbare data klik hier
Voor meer informatie klik hier