Een dagje Poros

Op anderhalf uur varen van Athene, in de Saronische Golf, ligt het eiland Poros. De twee kleinere eilanden, Sferia en Kalavria, vormen samen het paradijs Poros, de thuisbasis van de Nederlandse Rik en zijn Griekse vrouw Katerina. Katerina is zelf geboren en getogen op Poros en kent het eiland op haar duimpje. Samen runnen ze een hotel, bistro en glamping. Daarbovenop organiseren ze verschillende activiteiten op en rondom het eiland, die aansluiten bij allerlei soorten wensen.

Uitzicht van Poros stad vanuit de haven

Hoe ziet de dag eruit? 

Om 9 uur ’s ochtends vertrekt de Flying Dolphin boot vanuit haven Piraeus richting Poros, waar je om kwart over 10 aankomt. In de haven van Poros komen Katerina of haar dochter Dora je tegemoet. Zij voorzien je van alle informatie die je die dag nodig zult hebben.

Poros is een eiland dat bekend staat om zijn prachtige wandel- en fietsroutes door de bergen en langs de kust. Ga zelf op ontdekking met de self-guided fietstour en ontdek op deze manier het unieke eiland. De fietstochten kunnen geheel aangepast worden naar ieders wensen, dus zijn zowel geschikt voor fervente fietsliefhebbers als voor mensen die minder vaak op de fiets stappen. Een begeleide fietstocht is ook mogelijk voor een meerprijs van 30,- p.p.

Na het fietsen stop je voor een heerlijke lunch bij de bistro van Rik en Katerina. In de bistro wordt alleen met verse producten gekookt, en Katerina tovert met plezier de meest geweldige Griekse gerechten op tafel. In de grote open keuken worden regelmatig kookworkshops georganiseerd, lees hier meer over deze workshops.

Na de lunch kun je kiezen uit een aantal activiteiten.

Zeekajakken

Voor een ieder die graag eens iets nieuws uitprobeert is het zeekajakken een echte aanrader. Deze relatief nieuwe sport biedt je de ultieme vrijheid. Je bent dicht bij de natuur, kunt genieten van het prachtig turquoise zeewater en de kustlijn van Poros. De wateren van de Saronische Golf zijn perfect om het zeekajakken onder de knie te krijgen maar zijn zeker ook geschikt voor gevorderden. Ook voor kinderen is dit een geweldige manier om de natuur van Poros te ontdekken. Alles wordt te allen tijde uitgevoerd onder supervisie van een BCU niveau 3 zee coach.

Suppen (Stand-up paddleboarding)

Een andere nieuwe sport die in opkomst is, is het zogenoemde ‘suppen’ waarbij je op een plank staat en al peddelend voortbeweegt over het water. Om te suppen heb je geen golven nodig dus je kunt deze sport altijd uitoefenen. Deze activiteit wordt uitgevoerd bij het prachtige strand van Askeli. Op deze manier kan je tijdens het stand-up peddelen genieten van een prachtig uitzicht.  

Een dagje Poros formulier

"*" indicates required fields

Datum tour*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Een leuke groepsfoto van onze tourleiders bij de Romeinse agora met op de achtergrond de Akropolis

De handigste reisgids

Athene is een ontzettend verrassende stad en heeft alle ingrediënten in huis voor een fantastische stedentrip. Naast de overblijfselen van de eeuwenoude geschiedenis die de stad rijk is, kan je genieten van de Griekse keuken of relaxen op het strand. Athene kent ontelbaar veel heuvels, rooftopbars met een adembenemend uitzicht, restaurants, gezellig pleintjes ... De stad heeft zoveel te bieden, daarom ook het idee voor onze reisgids. Hierin hebben wij alles verzameld wat we zelf zouden willen weten. Bij het lezen zul je meteen begrijpen waarom wij verliefd zijn geworden op de stad.

  • Lokale expertise
  • Personal touch
  • Handig E-bookformaat
Bestel reisgids

Zin om deze tour te doen?

Tijdens deze dagtour ontsnap je niet alleen aan de drukte van de stad, maar kan je je volledig laten gaan tijdens een activiteit op het water!
Tour boeken