De beste manier om de culinaire kant van Poros te ontdekken

Op anderhalf uur varen van Athene, in de Saronische Golf, ligt het eiland Poros. De twee kleinere eilanden, Sferia en Kalavria, vormen samen het paradijs Poros, de thuisbasis van de Nederlandse Rik en zijn Griekse vrouw Katerina. Katerina is zelf geboren en getogen op Poros en kent het eiland op haar duimpje. Samen runnen ze een hotel, bistro en glamping. Daarbovenop organiseren ze verschillende activiteiten op en rondom het eiland, die aansluiten bij allerlei soorten wensen. 

De favoriete bezigheid van Katerina is het koken van typisch Griekse maaltijden. Wat ze nog liever doet is deze liefde delen met andere mensen. Om deze reden is Katerina gestart met het organiseren van kookcursussen in haar prachtige keuken. Iets voor jou? Dan is deze dagtour Poros de perfecte uitstap!

Kookcursus bij Katerina op Poros

Hoe ziet je dag eruit?

Om 9 uur ’s ochtends vertrekt de Flying Dolphin boot vanuit de haven Piraeus richting Poros, waar je om kwart over 10 aankomt. In de haven van Poros komt Katerina je tegemoet, waarna ze je voor een wandeling door de stad zal meenemen. Hier breng je ook een bezoek aan de markt om inkopen te doen voor jullie (zelfbereide) lunch. Vervolgens ga je naar de bistro waar de kookworkshop plaatsvindt. Met haar bijna 10 jaar ervaring in het geven van kooklessen, kent Katerina zowel de traditionele als moderne Griekse gerechten. Tijdens al deze jaren heeft haar dochter Dora vaak meegeholpen, waardoor ook zij alle kneepjes van het vak kent. Samen met jullie toveren zij zo geweldige gerechten op jullie bord. 

Na de lunch is er tijd om nog even te genieten van het mooie eiland. Vergeet niet je zwemkleding mee te nemen voor een verfrissende duik in het helderblauwe water! Om 17 uur vertrekt de boot weer richting Piraeus.

Een leuke groepsfoto van onze tourleiders bij de Romeinse agora met op de achtergrond de Akropolis

De handigste reisgids

Athene is een ontzettend verrassende stad en heeft alle ingrediënten in huis voor een fantastische stedentrip. Naast de overblijfselen van de eeuwenoude geschiedenis die de stad rijk is, kan je genieten van de Griekse keuken of relaxen op het strand. Athene kent ontelbaar veel heuvels, rooftopbars met een adembenemend uitzicht, restaurants, gezellig pleintjes ... De stad heeft zoveel te bieden, daarom ook het idee voor onze reisgids. Hierin hebben wij alles verzameld wat we zelf zouden willen weten. Bij het lezen zul je meteen begrijpen waarom wij verliefd zijn geworden op de stad.

  • Lokale expertise
  • Personal touch
  • Handig E-bookformaat
Bestel reisgids

Zin om deze tour te doen?

Tijdens deze dagtour ontsnap je niet alleen aan de drukte van de stad, maar leer je ook alle kneepjes van het vak om een traditionele Griekse maaltijd op tafel te toveren.
Tour boeken