Vlak bij Athene, in de Saronische Golf, ligt het eiland Poros, ruim een uur varen vanaf haven Piraeus met de snelle boot. Het eiland bestaat eigenlijk uit twee kleinere eilanden, Sferia en Kalavria, die met een brug met elkaar verbonden zijn. Sferia is een vulkanisch eiland waarop de hoofdstad Poros-stad is gebouwd. Kalavria is een groter eiland dat mooi groen is en waar ook bijna alle stranden te vinden zijn.

Op het eiland woont Nederlander Rik met zijn Griekse vrouw Katerina, die geboren en getogen is op Poros. Samen runnen zij een hotel en bistro en daarnaast organiseren ze allerlei activiteiten op het eiland.

Hoe ziet de dag eruit?

Om 9 uur ’s ochtends vertrekt de flying dolphin vanuit haven Piraeus richting Poros, waar je om kwart over 10 aanmeert. In de haven van Poros wordt je opgewacht door Katerina of haar dochter Dora. Zij voorziet je van alle informatie die je die dag nodig hebt.

Een fietstour mag uiteraard niet ontbreken als activiteit op dit mooie eiland. Het eiland Poros leent zich prima voor een aantal prachtige fietstochten door de bergen en langs de kust. De fietstochten kunnen geheel aangepast worden naar ieders wensen, dus zijn zowel geschikt voor fervente fietsliefhebbers als voor mensen die minder vaak op de fiets stappen. Je krijgt een kaart mee evenals routesuggesties. Een begeleide fietstour is ook mogelijk voor een meerprijs van 30,- p.p..

Na de fietstocht stop je voor een heerlijke lunch bij de bistro van Rik en Katerina. In de bistro wordt alleen met verse producten gekookt, geen poespas maar eenvoudige gerechten van hoge kwaliteit. In de grote open keuken worden regelmatig kookworkshops georganiseerd, lees hier meer over deze workshops.

Na de lunch kun je kiezen uit een aantal activiteiten.

Zeekajakken

Voor een ieder die graag eens iets nieuws uitprobeert is het zeekajakken een echte aanrader. Deze relatief nieuwe sport biedt je de ultieme vrijheid. Je bent dicht bij de natuur, kunt genieten van het prachtig turquoise zeewater en de kustlijn van Poros. De wateren van de Saronische Golf zijn bij uitstek geschikt om het zeekajakken onder de knie te krijgen maar is zeker ook geschikt voor gevorderden. Ook voor kinderen is dit een geweldige manier om de natuur van Poros te ontdekken. Alle zeekajakactiviteiten worden te allen tijde uitgevoerd onder supervisie van een BCU niveau 3 zee coach.

Suppen (Standup paddleboarding)

Een andere nieuwe sport die in opkomst is, is het zogeheten suppen waarbij je op een plank staat en al peddelend voortbeweegt over het water. Om te suppen heb je geen golven nodig dus je kunt deze sport altijd uitoefenen. Deze activiteit wordt uitgevoerd bij het prachtige strand van Askeli, tijdens het suppen kun je dus genieten van een prachtig uitzicht.

 

Wat kost deze dag?

De kosten voor de dag bedragen 140,- p.p. Dit is inclusief de boottickets, fietsen, lunch en gekozen activiteit.

Hou je niet zo van sporten? Rik en Katerina organiseren ook allerlei andere activiteiten. Zo organiseren Katerina en haar dochter Dora kookworkshops, klik hier voor een dagje koken op Poros. Geef je liever nog een andere invulling aan je dag? Neem dan contact op met ons voor de mogelijkheden.

Reserveren
Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest