Met de Ride and Bite Fietstour ontdek je de ware smaken van Griekenland en proef je de authentieke Griekse keuken. Op de fiets komen we langs de leukste locaties waar je van alles leert over Griekse producten.

 

WAT GA JE ZIEN?

  • Drie verschillende Griekse restaurants
  • De wijken Psiri, Plaka en Koukaki
  • Één van de oudste tavernes van Athene
  • De leukste locaties waar je van alles leert over Griekse producten

INBEGREPEN

  • Enthousiaste Nederlandstalige begeleider
  • Hippe Cortinafiets
  • Lekkere mezedes in combinatie met een lokaal drankje

Waar: Erisichthonos 54, 118 51, Athene

Duur: 3 uur

}

Hoelaat: Dagelijks om 17:30 uur (Reserveren is Noodzakelijk)

Prijs: €65 euro per persoon

DE TOUR

Tijdens de eerste stop van deze fietstour bezoeken we één van de oudste tavernes van Athene. Je maakt hier kennis met verschillende Griekse gerechten en je geniet van een proeverij van kleine hapjes. Daarna vervolgen we onze route via het Syntagmaplein naar de hippe wijk Koukaki, waar we neerstrijken voor ons hoofdgerecht. Hier krijg je verschillende gerechtjes om je een idee te geven van de verschillende smaken. Ook wel mezedes genoemd.

Mezedes zijn de Griekse tapas en een belangrijk onderdeel van de Griekse keuken. Het delen van deze lekkere hapjes is een leuke en gezellige manier om samen te eten. Vervolgens fietsen we nog een klein stukje door voor onze laatste stop. Deze is voor heerlijke Griekse yoghurt met honing en walnoten of een ijsje.

Tijdens deze culinaire fietstour fietsen we door de wijken Psiri, Plaka en Koukaki. Tussen de eetstops geven we je leuke informatie over het Griekenland van vroeger en nu.

We fietsen op een rustig tempo een route met weinig hoogteverschil. Aan het einde van deze tour heb je een goed idee van al het leuks dat Athene te bieden heeft.

GRATIS MINIGUIDE

Wil jij goed voorbereid op vakantie? Download dan onze gratis miniguide met de leukste activiteiten in en rondom Athene.

 

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest