De beste manier om Athene op eigen tempo te bezoeken

Fietsen huren in Athene biedt een geweldige manier om deze Griekse stad te verkennen. In slechts enkele uren kun je langs iconische plekken zoals Plaka, de Romeinse Agora en de Psirri fietsen. Ontdek niet alleen de beroemde bezienswaardigheden, maar ook de minder bekende juweeltjes, terwijl je geniet van de warme Griekse gastvrijheid.

Met onze comfortabele Nederlandse Cortina fietsen en zelfgeleide routes in het Nederlands, ben je verzekerd van een geweldige verkenningstocht langs de meest charmante plekjes van de hoofdstad.

De fietsroutes zijn geschikt voor het hele gezin. Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar fietsen zelf, voor jongere kinderen hebben we comfortabele en veilige fietszitjes.

Fietsen huren – Self-guided bike tour 1

Self-guided fietstours 

Huur jij een fiets bij ons? Schaf dan voor €7,50.- een self guided tour aan! Met deze self guided tour ga je op eigen houtje op pad en word je begeleid via de Active Nav App. Hierop staat de route die je tijdens een begeleide tour ook zal fietsen. Daarnaast staat ook alle informatie over verschillende bezienswaardigheden in de app.

Wij bieden twee self guided fietstours aan: Highlight Tour en de Coastline tour.

Highlight fietstour

Verken de hoogtepunten van Athene op jouw tempo met onze self guided Highlight route. Fiets langs iconische locaties zoals de Akropolis, het Parlementsgebouw met de wachters, de Nationale Tuinen, het Olympisch Stadion en de Tempel van Zeus. Neem overal waar je wilt een pauze om deze bezienswaardigheden te bewonderen en foto’s te maken. Via onze app ontvang je ook boeiende informatie over elke highlight op je route. Perfect voor het begin van je verblijf in Athene!

Coastline tour 

Sta je te popelen om een andere kant van Athene te verkennen of om even te ontsnappen aan de drukte van het stadscentrum? Tijdens deze self guided tour ontdek je de kustlijn van de stad tijdens een relaxte fietstocht! 

Tijdens deze ontspannen tocht maak je stops op diverse interessante plekken, waaronder het culturele centrum van de Stavros Niarchos Foundation. Hier kan je een korte wandeling maken naar het dak van dit prachtige gebouw, waar je een adembenemend uitzicht hebt over het centrum en de zee. Vervolgens fietsen je langs de Marina Flisvos jachthaven naar de kustboulevard. Hier kun je zover doorfietsen als je wilt. In de app staan drie aanraders waar je terecht kunt voor een hapje en drankje, en eventueel een duik in de zee kunt nemen.

Een leuke groepsfoto van onze tourleiders bij de Romeinse agora met op de achtergrond de Akropolis

De handigste reisgids

Athene is een ontzettend verrassende stad en heeft alle ingrediënten in huis voor een fantastische stedentrip. Naast de overblijfselen van de eeuwenoude geschiedenis die de stad rijk is, kan je genieten van de Griekse keuken of relaxen op het strand. Athene kent ontelbaar veel heuvels, rooftopbars met een adembenemend uitzicht, restaurants, gezellige pleintjes ... De stad heeft zó veel te bieden dat we voor jullie een eigen reisgids hebben samengesteld. Hierin hebben we alles verzameld wat we zelf zouden willen weten. Bij het lezen zul je meteen begrijpen waarom wij verliefd zijn geworden op deze fantastische stad.

  • Lokale expertise
  • Personal touch
  • Handig E-bookformaat
Bestel reisgids

Zin om fietsen te huren?

Huur een fiets in Athene voor ultieme flexibiliteit tijdens je verkenningstocht door de stad. Kies uit zelfgeleide routes om de hoogtepunten of kustlijn van Athene te ontdekken. Ideaal als je graag je eigen tempo bepaalt of uitgebreid wilt verkennen!
Tour boeken