Vlak bij Athene, in de Saronische Golf, ligt het eiland Poros, ruim een uur varen vanaf haven Piraeus met de snelle boot. Het eiland bestaat eigenlijk uit twee kleinere eilanden, Sferia en Kalavria, die met een brug met elkaar verbonden zijn. Sferia is een vulkanisch eiland waarop de hoofdstad Poros-stad is gebouwd. Kalavria is een groter eiland dat mooi groen is en waar ook bijna alle stranden te vinden zijn.

Op het eiland woont Nederlander Rik met zijn Griekse vrouw Katerina, die geboren en getogen is op Poros. Samen runnen zij een hotel en bistro en daarnaast organiseren ze allerlei activiteiten op het eiland.

Wil je graag wat zien van dit mooie eiland en daarnaast heerlijke Griekse recepten leren bereiden? Dan is deze dagtour Poros echt iets voor jou!

Hoe ziet de dag eruit?

Om 9 uur ’s ochtends vertrekt de flying dolphin vanuit haven Piraeus richting Poros. Hier meer je om kwart over 10 aan. In de haven van Poros word je opgewacht door Katerina. Zij neemt je vervolgens mee de stad in voor een wandeling. Je brengt ook een bezoek aan de markt om inkopen te doen voor de workshop. Vervolgens ga je naar de bistro waar de kookworkshop plaatsvindt. Katerina is gespecialiseerd in zowel de traditionele als de moderne Griekse keuken. Ze heeft bijna 10 jaar ervaring in het geven van kooklessen. Haar dochter Dora heeft al die jaren meegeholpen en kent inmiddels ook alle kneepjes van het vak.

Tijdens de workshop leer je van alles over de Griekse keuken en de traditionele Griekse gerechten. In een informele setting leer je hoe je deze heerlijke gerechten zelf kunt bereiden. Uiteraard kun je na afloop genieten van je zelfgemaakte gerechten tijdens de lunch in de bistro. Na de lunch is er tijd om nog even te genieten van het mooie eiland. Vergeet niet je zwemkleding mee te nemen voor een verfrissende duik na afloop. Om 17 uur vertrekt de boot weer richting Piraeus.

Wat kost deze dag?

De kosten voor de dag bedragen 160,- p.p. Dit is inclusief de boottickets, begeleide wandeling, kookworkshop en lunch.

Hou je niet zo van koken? Rik en Katerina organiseren ook allerlei andere activiteiten. Klik hier voor een sportief dagje Poros. Geef je liever nog een andere invulling aan je dag? Neem dan contact op met ons voor de mogelijkheden.

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest