Tijdens de kookworkshop leer je alles over de Griekse keuken en de geheimen die schuilgaan achter de Griekse recepten. Je krijgt uitleg over de bereiding van een aantal authentieke Griekse recepten en gaat vervolgens zelf aan de slag met de bereiding onder toeziend oog van een ervaren kok. Uiteraard geniet je achteraf van je eigen bereide maaltijd samen met alle andere cursisten.

  • 2 uur durende kookles

Elke maandag, woensdag en zaterdag van 19.00-21.00

Prijs per persoon: €70

  • 3 – 3,5 uur durende kookles in het centrum van Athene. Tijdens deze kookworkshop leer je hoe je zelf het deeg maakt voor een homemade pita en hoe je een echte Griekse salade hoort te maken. Als hoofdgerecht maak je, afhankelijk van het seizoen, ‘papoutsakia’ (aubergines gevuld met tomaat en feta) of gefrituurde kip met paprika. Uiteraard mag ook het toetje niet ontbreken, je krijgt ofwel les in het bereiden van een ‘galaktoboureko’, een echte Griekse lekkernij van filodeeg gevuld met vanille custardpudding of chocolademousse.

Prijs: 1-5 pers: €85, 6-10 pers: €75, 11-19 pers: €65, 20 of meer pers: €55

De bedrijven waar wij mee samenwerken voor de kooklessen werken beiden met lokale, Griekse producten om zo de Griekse gastronomie te promoten en de beste kwaliteit te kunnen bieden.

Naast kooklessen bieden wij ook verschillende proeverijen aan.

  • Olijfolie proeverij. De Grieken waren de eersten die olijfbomen verbouwden in de Mediterannee. Sindsdien is de olijfboom een essentieel onderdeel van de Griekse keuken. Olijven en olijfolie zijn de belangrijkste elementen van het alom geprezen Mediterraanse dieet. Het is verbonden met de Griekse beschaving uit de oudheid, mythologie en traditie. Tijdens deze proeverij leer je alles over het selecteren van de olijven, de mythologische verhalen, proef je de beste extra virgin olijfolie maar bovenal leer je hoe je deze superfood in je dagelijkse dieet kan integreren.

 

Maandag t/m zondag 18:30

Duur: 40 min

Prijs per persoon: €25

Minimaal 1 dag van tevoren reserveren

 

  • Geniet van een unieke wijn ervaring onder leiding van een ervaren sommelier. Proef een aantal van de bekendste Griekse wijnen, ontdek verschillende druiven uit verscheidene regio’s uit Griekenland en leer hun subtiele nuances te herkennen. De wijnen worden gepresenteerd met een kaasplankje.

 

Op aanvraag

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest