De magische bovenstad van Athene

De Akropolis is ongetwijfeld de meest bezochte bezienswaardigheid van Athene. Een bezoek aan Athene is eigenlijk niet compleet zonder deze bijzondere berg te beklimmen. Bovenop de berg kun je de prachtige tempels bewonderen. Niet alleen het wereldberoemde Parthenon, maar ook de tempel van Nike, de tempel van Erechteion en de toegangspoort naar de bovenstad. Bovenop de berg heb je een fenomenaal uitzicht over de stad. Vroeger was de Akropolis een heilige berg, die je betrad om de goden te vereren en nog steeds heeft elk bezoek iets magisch.

Tips voor het bezoeken van de Akropolis

Al heb je de Akropolis meerdere keren bezocht, elk bezoek blijft indrukwekkend.
Je kunt de Akropolis zelfstandig bezoeken of onder leiding van een officiele gids. Een goede gids zorgt ervoor dat de geschiedenis echt tot leven komt. Geen opsomming van feitjes en jaartallen maar een interessant en levendig verhaal over de geschiedenis van deze bijzondere plek.
Klik hier voor meer informatie over onze Akropolis tour met Nederlandstalige officiele gids.

Vermijd de drukte op de Akropolis

Tijdens het zomerseizoen (van april tot eind oktober) kan het erg druk zijn op de Akropolis. Groepen bezoeken het monument meestal in de ochtend. Als je na 15:00 uur ’s middag gaat zijn de meeste mensen vertrokken en kun je in alle rust genieten van deze fantastische archeologische bezienswaardigheid. Hoogzomer (van juni tot half september) is het om 15:00 uur te warm om de Akropolis te bezoeken. In deze periode is sluit
de bezienswaardigheid pas om 20:00 uur ’s avonds en adviseer ik je om rond 17:30 uur te gaan.

Heb je geen zin om in de rij te staan voor je tickets? Online tickets aankopen kan hier.

Openingstijden Akropolis:
1 april t/m 31 oktober dagelijks 08.00 tot 20.00 uur, winter 08.00 tot 17.00 uur.
Entree: 20,- € per volwassene.
Kinderen tot 18 jaar en studenten t/m 25 jaar met een geldige studentenpas betalen geen entree.
Combiticket: 30,- € per volwassene met o.a. de Akropolis.

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest