Het onbekende eiland onder de Akropolis

Aan de voet van de Akropolis, ver weg van de drukke straten van Athene ligt de wijk Anafiotika. Witgeschilderde huizen, blauw en groen geverfde luiken, bougainville bloemen en veel katten in vensterbanken vormen hier het straatbeeld. Anafiotika – een eiland onder de Akropolis.
Met een beetje fantasie bevind je je op een Cycladisch eiland. Deze wijk mag je absoluut niet missen tijdens je bezoek aan Athene.

De geschiedenis van Anafiotika

In het midden van de 19e eeuw moest er een paleis worden gebouwd voor Koning Otto. Het paleis werd gebouwd op het Syntagmaplein en dient tegenwoordig als parlementsgebouw. Koning Otto ging in die tijd op zoek naar de beste bouwvakkers en metselaars voor zijn paleis. Deze vond hij op het eiland Anafi. Er kwamen dus een heleboel mannen vanaf dit eiland naar Athene, zij hadden echter zelf ook huisvesting nodig. Ze bouwden hun eigen huisjes aan de voet van de Akropolis. Het was (en is) verboden om dicht bij een monument te bouwen. Er bestond echter ook een andere regel dat een huis mocht blijven staan als er eenmaal een dak op zat. De meeste van de huisjes zijn dan ook in 1 nacht gebouwd. Uiteindelijk werden er zo’n 100 huisjes gebouwd waarvan er nu nog zo’n 45 over zijn.

Jouw bezoek aan Anafiotika

Tijdens onze fietstour ‘highlights van Athene’ laten we je deze bijzondere wijk graag zien. We maken een kleine wandeling langs de kleine witgekalkte huisjes. Dan zul je al snel begrijpen waarom wij dit zo’n heerlijk wijkje vinden.

Net onder Anafiotika vind je een aantal leuke adresjes om te eten of iets te drinken. Aanraders zijn:
Jasemi Hier zit je bij mooi weer buiten op de trappetjes en geniet je van een heerlijke freddo cappucino met een stukje huisgemaakte taart.
To Kafeneio Lang geleden heeft Jamie Oliver hier gekookt. Het is gewoon een heel gezellig plekje met heerlijke mezedes en goede wijn.
De gehaktballetjes met tomatensaus en gebakken kaas met honing mag je echt niet missen!

Het ultieme vakantiegevoel

Overdag is het heerlijk om een wandeling te maken door Anafiotika. Via kleine slingerende weggetjes over witgeschilderde trappen, ontdek je deze bijzondere wijk. Je hebt hier niet het idee dat je door een metropool loopt. Eenmaal boven aangekomen heb je een schitterend uitzicht over de stad Athene. Op de weg terug kun je een drankje drinken bij één van de gezellige terrasjes. In Anafiotika – een eiland onder de Akropolis, zul je het ultieme vakantiegevoel beleven.

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest