Gazi – het uitgaanscentrum van Athene

Op een klein afstandje van het treinstation Thissio, ligt de Griekse wijk Gazi. Als je er overdag doorheen loopt lijkt het misschien niet veel. Een paar eettentjes hier, een paar parkje daar. Echter is er een wereld van verschil in de avond. De stad komt tot leven door de hippe muziek en vrolijke lichtjes. Gazi wordt dan ook echt beschouwt als het uitgaanscentrum van Athene.

Van arbeiderswijk naar uitgaanswijk

Gazi heeft een metamorfose ondergaan van arbeiderswijk naar uitgaanswijk. Vroeger stond hier de gasfabriek. Het terrein van de oude gasfabriek is omgetoverd tot Technopolis, letterlijk stad van de technologie. Er is nu een industrieel museum gevestigd in de oude fabriek en er vinden regelmatig events en festivals plaats. De acht gebouwen op het terrein zijn vernoemd naar bekende Griekse dichters.

In het gebied rondom de gasfabriek vind je veel trendy barretjes, restaurants en clubs. Het wordt hier vanaf een uur of 9 wat drukker. De meeste Grieken gaan pas echt stappen na twaalven.

Technopolis

In Gazi ligt een oude gasfabriek met de naam Technopolis. Het is één van de grootste culturele locaties in Athene. Technopolis is nu niet alleen als museum te bewonderen, maar er worden ook vele evenementen zoals festivals georganiseerd. Dineren kan bij de Technopolis wel op een hele bijzondere manier, namelijk ‘diner in the sky’. Tijdens het dineren word je door een hijskraam de lucht in gehesen en kan je, terwijl je lekker zit te eten, genieten van een bijzonder uitzicht over de stad. 

Ook vind je in deze wijk een aantal hele bijzondere kunstwerken op de muren. Als je geïnteresseerd bent in streetart is Gazi een wijk die je niet mag missen. Op verschillende gebouwen staan enorme gebouwen vol met mooie streetart.

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest