Kolonaki – de chique wijk aan de voet van de Lykavitos heuvel

De chique wijk Kolonaki ligt direct aan de voet van de Lykavitos heuvel, midden in hartje Athene. Kolonaki staat bekend om haar vele koffiebars, chique winkelstraten, interessante musea en mooie gebouwen. Als je van de combinatie cultuur en uitgaan houdt, dan wil je deze wijk niet overslaan. De Lykavitos heuvel is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de wijk. Met een hoogte van 277 meter is de Lykavitos het hoogste punt van de stad. Je kunt te voet de heuvel op maar ook met een kabelbaan. Eenmaal boven aangekomen word je beloond met een prachtig uitzicht over de hele stad Athene.

De naam Kolonaki

Tegenwoordig wordt Kolonaki bestempeld als de chicste wijk van Athene maar dat is niet altijd zo geweest. Eeuwenlang was het een enorm weiland aan de voet van de Lykavitos. Daarom werd het in de volksmond ook wel geitenwijk genoemd. Kolonaki heeft haar naam te danken aan een zuil die op het centrale plein staat. De letterlijke vertaling van Kolonaki is dan ook kleine zuil. Deze is ooit op het plein geplaatst na een dierenoffer. In de Middeleeuwen was het een traditie om rituelen uit te voeren om zo epidemieen en ander onheil te voorkomen. Na afloop van zo’n ritueel werd er een dier geofferd. Op de plaats van de liturgie werden vervolgens kleine monumenten neergezet, de zuil in Kolonaki is daar een voorbeeld van.

Winkels en musea in de wijk Kolonaki

Kolonaki is een heerlijke wijk om te winkelen. Je vind hier de Griekse PC-Hooft straat maar ook veel nieuwe winkels die zich richten op Griekse producten. Yoleni’s is hier een voorbeeld van, een groot foodwarenhuis met prachtig verpakte Griekse producten. Je kunt hier ook terecht voor een tasting of kookworkshop. Heb je trek gekregen na het winkelen? Dan kun je gewoon blijven zitten in een van hun restaurants. Tegenover Yoleni’s zit de Apivita experience store. Apivita is een Grieks cosmeticamerk dat werkt met natuurlijke producten. In de winkel kun je alles zelf uittesten. Voor een kopje koffie gaan we graag naar het plein van Dexameni. Ben je een vleesliefhebber? Dan is Drakoulis een aanrader, die bekend staat om zijn goede steaks. Je kunt hier zelf je stuk vlees uitkiezen.

Als je een musealiefhebber bent is Kolonaki ook een bezoek waard. Het bekendste museum is het Benaki Museum. Dit museum is gevestigd in een neoklassiek herenhuis. Ook het Museum voor Cycladische Kunst is een aanrader tijdens je bezoek aan Athene. Je vind hier twee van de mooiste particuliere collecties van heel Griekenland. Tijdens onze alternatieve tour fietsen wij door de straten van Kolonaki. Heb jij interesse in deze fietstour? Neem contact met ons op en we informeren je over de mogelijkheden en prijzen.

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest