Metaxourgeio – de kunstzinnige en alternatieve wijk van Athene

Ten noorden van het historische centrum van Athene ligt de wijk Metaxourgeio. De laatste jaren is deze wijk steeds populairder geworden. Metaxourgeio is erg in trek onder kunst artiesten en winkeleigenaren. Hierdoor vind je hier veel kleine theaters, galerieën, restaurants en moderne cafés. Anderzijds is deze wijk ook populair onder liefhebbers van oude gebouwen. Veel leegstaande panden of verwaarloosde huizen opgekocht door investeerders en gerenoveerd in de originele bouwstijl. Deze mooi gerenoveerde panden worden ook vaak verhuurd aan toeristen.

Metaxourgeio, het echte Athene

Naast oude gebouwen is er in deze wijk veel mooie streetart te vinden. Metaxourgeio is niet meteen de wijk waar een vriend uit Athene je zal aanraden om een hotel te boeken. Zoals in elke grote stad zijn er in bepaalde wijken junks, drugdealers en bordelen. Veel junks en drugsdealers zijn naar Metaxourgeio gekomen nadat ze het Omonia-plein hebben moeten verlaten. 

Trendy koffiebars en alternatieve lunch locaties

Avdi plein is het centrum van Metaxourgeio. Het is slechts vijf minuten lopen van het dichtstbijzijnde metrostation Metaxourgeio en de ideale plek om je bezoek te beginnen. Aan het plein zijn verschillende cafés, restaurants, theaters, kantoren en huizen te vinden. Eenmaal hier kun je beslissen of je een plaatsje wilt nemen in een van de leuke cafés of een hapje wilt eten in een van de twee restaurants die aan het plein liggen. Een grote aanrader is het restaurant Seychellen. Dit restaurant biedt een groot aanbod aan Griekse traditionele gerechten. In Ble Papagalos kun je op het terras genieten van een kopje koffie of een heerlijke lunch. Het restaurant Rakor ligt op slechts 10 minuten lopen van het Avdi plein en biedt een combinatie van Vegan en vleesgerechten.

Van plattelandsgebied tot moderne wijk

In de 19e eeuw werd er een grote fabriek gebouwd in Metaxourgeio. Hierdoor werd de wijk steeds meer een deel van de stad en het stedelijk gebied. Van plattelandsgebied is de wijk Metaxourgeio een moderne en trendy wijk geworden. Elk jaar vindt hier ook de beroemde carnavalsviering plaats. Dit is een populair evenement voor jong en oud en een echte aanrader om mee te maken tijdens je verblijf in Athene. Ik laat je graag de wijk Metaxourgeio zien tijdens de fietstocht ‘Alternatief Athene‘ of tijdens een privé fietstour. Meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest