Monastiraki

Het Monastirákiplein is een van de centrale pleinen in het centrum van hoofdstad Athene. Daarnaast is het Monastirakiplein als het ware een openlucht museum. Rondom het plein vind je vele bekende bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld de oude Agora, de ruïnes van de bibliotheek van Hadrianus en de heropgebouwde Stoa van Attalos. Ook de rommelmarkt achter het Monastirákiplein is een bezienswaardigheid op zich. Deze vindt elke zondag plaats op het Avysinnias plein. Je vind hier van alles, van antiek tot boeken en kleding. Een aanrader voor de echte speurneus.

Van kerk tot moskee

Monastiráki betekent letterlijk kloostertje. Het plein heeft haar naam te danken aan het nonnenklooster dat hier in de 10e eeuw stond. Je kunt hier nog steeds de overblijfselen van zien. De Pantánassa kerk is het kerkje dat nog over is uit de tijd van het klooster. Naast de Pantánassa kerk vind je op het plein ook de Tzisdarakis-moskee. Deze moskee werd in 1759 gebouwd tijdens de Ottomaanse overheersing. Nadat Griekenland onafhankelijk werd zijn de minaretten van de moskee gehaald en tegenwoordig is het een museum.

Rooftopbars

Tijdens je verblijf in Athene mag je de gezelligheid van het Monastirákiplein niet missen. Ga naar een van de vele rooftopbars, zoals 360 http://www.three-sixty.gr/ en A for Athens, en geniet van een heerlijke cocktail en een prachtig uitzicht op de Akropolis. Tijdens onze highlight fietstour fietsen wij ook over dit plein en maken hier een fotostop. Voor meer informatie over Athene of onze tours, kun je altijd contact opnemen met ons.

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest