Syntagma Plein

Het bekendste plein van Athene is Syntagma. Syntagma ligt in hartje centrum tussen de Ermou straat en de Nationale Tuin, de voormalige koninklijke tuin. Het parlementsgebouw wordt ook wel de Vouli genoemd. Beroemd zijn de Evzones, de soldaten die de wacht houden en het graf van de onbekende soldaat. Elk uur van de dag vindt hier de wisseling van de wacht plaats in traditionele kledij. De belangrijkste wisseling vindt plaats op zondag om 11 uur. Dan worden er kransen neergelegd bij het graf van de onbekende soldaat. Bovendien is er dan ook een militaire band en begeleiding van veel Evzones.

Geschiedenis van het Syntagma plein

Na 400 jaar bezetting van de Turken werd Athene de hoofdstad van Griekenland in 1834. Het Syntagma plein werd aangelegd en Otto werd de eerste koning van Griekenland. Hier werd later het Koninklijk Paleis gebouwd. Echter kwam de koning zonder geld te zitten en zijn de door de architect voorgestelde versieringselementen, zijn nooit aangebracht. In 1909 raakte het gebouw beschadigd door een brand. Het werd voor een lange periode gerenoveerd en werd later in gebruik genomen als parlementsgebouw.

Het monument van de onbekende soldaat

Het monument van de onbekende soldaat werd gebouwd tussen 1929 en 1932. Dit beroemde monument ligt direct voor het parlementsgebouw. Hier worden alle Griekse soldaten herdacht die sneuvelden tijdens conflicten, waaronder ook de Tweede Wereldoorlog.

Het Grande Bretagne Hotel dateert oorspronkelijk uit 1842. Vanaf het dakterras heb je een mooi uitzicht op zowel het parlementsgebouw als de Akropolis. Syntagma square is eenvoudig te bereiken met zowel de metro als de bus. De metrohalte Syntagma is net een openlucht museum. Je vindt hier vele opgravingen, een aanrader tijdens je bezoek aan Athene.

Tijdens onze fietstour neem ik je graag mee naar het Syntagma plein. Voor meer informatie over onze fietstours en de prijzen, neem contact op met mij.

Boek Nu Boek Nu

Pin It on Pinterest